από Morgan le Fay Σαβ Ιουν 22, 2013 2:40 am
@Μαρία, δεν μίλησα ούτε για τον Τβέητ ούτε για την Μπαρκς. Συνήθως, στο επάγγελμά μου, η εκπαίδευση πάει να πει και ικανότητα. Ή τουλάχιστον δόμηση ικανοτήτων. Αν εκπαιδευτείς, πάει να πει πως σε νοιάζει. Κανέναν δεν έχω ακούσει να τον χώνουν σε δραματική σχολή χωρίς την θέλησή του. Άρα το θες. Για να το θες, πάει να πει πως θα δουλέψεις για αυτό. Και αν δεν δουλέψεις, αυτό θα φανεί από τις δουλειές που θα κάνεις, αν θα κάνεις. Ωστόσο δεν μπορείς να πεις πως η σκηνοθεσία άφησε χώρο για κανέναν να κάνει τη δουλειά του. Στην πρώτη μισή ώρα περίμενα ακόμα κάποιος να μιλήσει πρόζα. Και όταν μίλησε η Χάθαγουέη, απογοήτευσις.
Hecate έγραψε:Τη Seyfried για παράδειγμα. Α heart full of SHUT UP ALREADY.
Ή τον Crowe. Ή (με πόνο ψυχής το λέω αυτό) την Bonham Carter. Νομίζω ότι όλοι μπορούμε να παραδεχτούμε ότι το κάστινγκ έγινε για εμπορικούς λόγους.
Νομίζω πως αυτό συνοψίζει αυτά που θέλω κυρίως να πω. Και εγώ δεν το λέω με πόνο ψυχής για την Κάρτερ. Στην μόνη ταινία που την παραδέχτηκα ήταν στο ΧΠ, και εκ των υστέρων πιστεύω πως ήταν ο ρόλος που έδωσε περισσότερο στην Κάρτερ, όχι η Κάρτερ στον ρόλο. Και γενικώς νευριάζω με τον εαυτό μου που νόμιζα πως η Κάρτερ ήταν υπόδειγμα ηθοποιού. Το υπόδειγμα ηθοποιού είναι ο άνθρωπος που επάνω στην σκηνή ή στην κάμερα, μεταμορφώνεται. Και όχι επειδή φοράει τόνους προσθετικών, μακιγιάζ και κοστούμια. Για βάλτην την Κάρτερ να σου παίξει όλους της τους ρόλους με ένα απλό μαύρο φόρεμα. Θα δεις το ίδιο πράγμα, ξανά και ξανά, στο εγγυώμαι. Το ίδιο και πολλοί υπερεκτιμημένοι.
Στην τελική, για να μείνω ον τόπικ. Αυτή η ταινία ήταν μία ακόμα ταινία με γιγάντιο μπάτζετ το οποίο πήγε στράφι ακριβώς επειδή τα κίνητρα ήταν περισσότερο εμπορικά, παρά καλλιτεχνικά. Και να φανταστείς πως η Χάθαγουέη πήρε Όσκαρ για αυτό. Όσκαρ. Δηλαδή την βάζεις στην ίδια κατηγορία με Ντε Νίρο, Πατσίνο, Χόφμαν, Μπράντω, Στριπ. Όχι ρε φίλος. Απλά όχι. (Καλά εδώ πήρε όσκαρ η Τζέννιφερ Λώρενς...)
Συνοψίζοντας, δεν κάνει και κακό να παρατηρούμε μια ταινία αντί απλά να την περνάμε επιφανειακά για απλή διασκέδαση. Προσωπικά παίρνω πολλά, και κυρίως, από τα λάθη. Μπορεί να μην ξέρεις ακόμα τι είναι το σωστό, τουλάχιστον όμως ξέρεις τι ΔΕΝ είναι, και η γνώση αυτή είναι το ίδιο σημαντική.