από Neville Longbottom Τετ Αυγ 01, 2012 11:05 pm
Το ραβδί από κουφοξυλιά θα του ζητούσα. Όχι για κάποιον συγκεκριμένο λόγο πέρα από το ότι είναι τόσο δυνατό και ανίκητο ραβδί.
Δεν θα έπαιρνα τον αόρατο μανδύα επειδή το να γίνεις αόρατος μπορεί να σε βοηθήσει μεν, αλλά σε βάζει σε τόσους μπελάδες δε. Χρειάζεται πολλή προσοχή όπως επίσης και υπομονή για να μην γίνεις αντιληπτός. Δεν πρέπει να είσαι αδέξιος, κάτι που εγώ είμαι, και πρέπει να μπορείς να συγκρατάς τον εαυτό σου εάν βρεθείς μπροστά σε έναν πειρασμό. Δε νομίζω να έκανε για μένα ένα τέτοιο αντικείμενο, χωρίς όμως να αμφισβητώ την βοήθεια που προσφέρει!
Όσο για την πέτρα της ανάστασης, είναι ελκυστική για τον καθένα μας. Ακόμα και σε όσους δεν έχουν χάσει δικά τους πρόσωπα. Ο καθένας θα την έπαιρνε και θα την χρησιμοποιούσε είτε την ίδια στιγμή, ή όταν ερχόταν η ώρα της... Ένα τέτοιο αντικείμενο θα μας τύφλωνε. Τις πλείστες φορές ο ίδιος ο θάνατος μας θολώνει το μυαλό, πόσο μάλλον η ιδέα του να αναστήσεις ένα νεκρό πρόσωπο. Ομολογώ πως θα έπαιρνα την πέτρα της ανάστασης αν την "είχα ανάγκη", αλλά ελπίζω να μπορούσα να σκεφτώ γι' αυτήν πρώτα και στο τέλος να καταλάβαινα πως δεν οφελεί σε κάτι.