από Sauron the Great Κυρ Αυγ 31, 2014 9:12 pm
Αα αυτό το ερώτημα μου θυμίζει έντονα τον Φρόντο Μπάγκινς που στην πρώτη ταινία(στα σκοτεινά ορυχεία της Μόρια)ανέφερε στον Γκάνταλφ ότι ο θείος του Μπίλμπο είχε κάνει κάποτε ένα πολύ μεγάλο λάθος, που άφησε τον Σμήγκολ ζωντανό ενώ μπορούσε απλά να τον σφάξει(υπευθημίζω ότι ο Σμήγκολ είχε σκοτώσει τον αδεφό του απλά για να αποχτήσει το Ένα Δαχτυλίδι-χειρότερος δηλαδή από τον Πέτιγκριου)...Τα λόγια του Γκάνταλφ(στο περίπου)ήταν τα εξής:
<<κανένας δεν μπορεί να κρίνει το αν κάποιος πρέπει να πεθάνει ή όχι>> και <<
είμαι σίγουρος πως ο Σμήγκολ θα παίξει σημαντικό ρόλο κάποια στιγμή>>...
Εντάξει, ομολογώ ότι ο Πέτιγκριου ήταν ένα υπέρτατο σκουλίκι, μία ύπαρξη σχεδόν τόσο μίζερη όσο ο ίδιος ο Βόλντεμορτ, ένας προδότης που τα είχε καλά πάντοτε με τους ισχυρους(πρώτα με τον Τζέημς Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα, μετέπειτα με τους Θανατοφάγους, έπειτα τα παράτησε όλα και έγινε αρουραίος αποφεύγοντας να αντιμετωπίσει τα λάθη του κλπ) αλλά να τον σκοτωσεις κιόλας?? Θα άξιζε στα αλήθεια να γεμίσεις τα χέρια σου με αίμα ή σε μία magical εκδοχή να στιγματίσεις το ραβδί σου με την αβάντα για να σκοτώσεις απλά έναν ανάξιο?? Δεν είμαστε εμείς αυτοί που παίρνουμε τον νόμο στα χέρια μας διαφορετικά θα ίσχυαν ακόμη νομοθετικά συστήματα προ χιλιετιών όπως λχ ο κώδικας Χαμουραμπί(
αν ευγενής βγάλει το μάτι ευγενούς να του αφαιρεθεί το μάτι, αν του σπάσει κόκκαλο να του σπάσουν κόκκαλο κλπ), δεν είναι λύση να γυρνάμε σε πρωτόγονα ένστικτα(άσε που τον Σείριο τον συνέφερε πιό πολύ να πάει ο Πίτερ στην φυλακή)...
Θα μου πείτε ξέφυγε και ότι εξαιτίας του ο Λόρδος Βόλντεμορτ αναγεννήθηκε, αυτό δυστυχώς είναι κάτι που δεν θα μπορούσε να προβλέψει ο Χάρι! Ο Χάρι ήθελε να πάει ο Πέτιγκριου στην φυλακή, να αποκατασταθεί η φήμη του Σείριου, να ζήσει επιτέλους με έναν άνθρωπο που τον αγαπούσε, δυστυχώς όμως δεν υπολόγισε τον Λούπιν που έγινε λυκάνθρωπος! Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι στον ίδιο τον Βόλντεμορτ που είχε σκοτώσει τόσους και τόσους ανθρώπους απλά για την δική του ψυχασθένεια ο Χάρι έδωσε μία ευκαιρία να μετανοήσει, τον κοίταξε κατάματα στην μέση του Χόγκουαρτς φωνάζοντας του να μετανιώσει για όσα έκανε...Στον Σέβερους που θεωρούνταν επίσης προδότης και σύμμαχος του Άρχοντα του Σκότους δεν είδα τον Χάρι και το τριό να τον παρατάνε στην τύχη του μετά την επίθεση της Ναγκίνι...
Νομίζω δεν μπορούμε να κρίνουμε εμείς το ποιός αξίζει να ζει και ποιός να πεθάνει, να τον τιμωρήσουμε για όσα έκανε ναι, μα ο θάνατος δεν είναι τιμωρία...Δεν μετανόησε ποτέ κάποιος λόγω του θανάτου του, δεν υπέφερε ποτέ κάποιος επειδή του αφαίρεσαν την ζωή, χίλιες φορές προτιμότερο θα ήταν να σάπιζε σε ένα κελί του Αλκατράζ παραδιδόμενος στην ισχύ των Παραφρονων, βουτηγμένος στην δυστηχία και την μιζέρια...Αλλά και πάλι αυτό είναι η ταπεινή μου γνωμη!