από Morfin Gaunt Πεμ Μάης 17, 2012 8:07 pm
Αυτό είναι σίγουρα ένα τεράστιο δίλημμα και κανένας δεν θα ήθελε να το αντιμετωπίσει.Δεν ήταν μόνο ο Ντάμπλντορ που βρέθηκε αντιμέτωπος με αυτό το δίλλημα αλλά και ο Πέρσι Ουέσλυ,αν θυμάστε.Εκείνος έκανε το αντίθετο απο τον Ντάμπλντορ,επέλεξε την καριέρα του ή μάλλον την δουλειά του και ξέχασε την οικογένεια του.Όπως θυμόμαστε όμως ήταν αρκετά μετανοιωμένος για αυτό.Στο κάτω εδώ μιλάμε για την οικογένεια μου,είναι τα άτομα που δεν πρόκειτε να με προδώσουνε ποτέ στον κόσμο και είναι αυτοί που μου χάρισαν την παιδική μου ηλικία,όπως και αν ήταν αυτή.
Εάν φύγω απο την οικογένεια μου,όχι απαραίτητα λόγω της καριέρας,τότε δεν θα μπορούσα να γυρίσω πίσω.Δεν θα είχα το θάρρος να ξαναδώ τους ανθρώπους που με αγάπησαν πιό πολύ απο όλους και για αυτό θα έφταιγα εγώ.Μπορεί να γινόμουνα διάσημος όμως θα ένοιωθα μόνος μου.Η μοναξιά θα με διακατείχε.Θα το είχα μετανοιώσει που δεν το ξανασκέφτηκα αν έπρεπε όντως να εγκαταλείψω την οικογένεια μου για την καριέρα και την δόξα.Θα γινόμουνα μοναχικός και αργότερα μίζερος λόγω της μοναξιάς που θα ζούσα.Και δεν ήμουν κυριολεχτικά μόνος μου,όσο για αυτό θα υπήρχαν κάμποσοι ψεύτικοι φίλοι που δήθεν θα με θαύμαζαν για την καριέρα μου ενώ αντίθετα θα με ζήλευαν απίστευτα,και έτσι θα ένοιωθα δυό φορές χειρότερα.
Βέβαια είναι και το αντίστροφο.Εάν επέλεγα την οικογένεια μου,ναι μεν θα ήμουν χαρούμενος που θα με περιγυρνούσαν αγαπημένα πρόσωπα,όμως και πάλι θα υπήρχε ένα κενό μέσα μου.Η δυστυχία που χαράμισα το ταλέντο μου και έχασα την δόξα μου λόγω της οικογένειας μου.Μιά ευκαιρία που θα μπορούσε σίγουρα να μου αλλάξει την ζωή αν την έπαιρνα.Ενώ μεταξύ μας,αν επέλεγα την οικογένεια μου η ζωή μου θα παρέμενε ίδια.
Όπως και να έχει,θεωρώ πως αν πραγματικά αξίζω την καριέρα και την δόξα και έχω αληθινό ταλέντο για κάτι τότε αυτή η ευκαιρία θα μου ξαναπαρουσιαστεί στο μέλλον.Είτε το θέλω είτε όχι,αν είμαι πραγματικά σπουδαίος σε κάτι θα μπορέσω ακόμη και άθελα μου να δοξαστώ,κρατόντας φυσικά και την οικογένια μου.
Ενώ το να κυνιγήσω το ταλέντο μου στο έπακρο και να πουλήσω εντός εισαγωγικών την οικογένεια μου,μου θυμίζει λίγο αρπακτικό.Αρπακτικό που δεν λογάριασε την ίδια του την οικογένεια και έκανε τα πάντα για την καριέρα του.Δεν μου φαίνεται τόσο σπουδαίο αυτό ούτε ανθρώπινο ούτε και ηθικά σωστό.Θα επέλεγα την οικογένεια μου και όσον αφορά την καριέρα έχω να πω πως η καριέρα καταστρέφεται απο την μιά στιγμή στην άλλην.Είναι εξαιρετικά δύσκολο να κρατήσει μιά καριέρα επ'αόριστον.Και αν χάσω την καριέρα,τότε δεν θα μου έχει μείνει τίποτα απολύτως αφού για εκείνη τα έκανα όλα.Ενώ η οικογένεια δεν χάνετε έτσι εύκολα.Οπότε θα επέλεγα τα άτομα που με αγαπάνε πραγματικά για αυτό που είμαι,παρά άτομα ξένα που θα με θαύμαζαν απλώς και μόνο για το ταλέντο μου αλλά κατά τα άλλα μπορεί να με ζήλευαν και να με φθονούσαν απο μέσα τους και ίσως και να με μισούσαν...