από Amycus Σαβ Μάης 28, 2011 12:51 pm
Η αλήθεια είναι ότι οι πρακτικές των θεραπευτών διέφεραν απο αυτές των μαγκλ ιατρών.Αλλά και οι ασθένειες διέφεραν.Διαβάσαμε για δρακοευλογιά,για πιστσιλίαση,για θανατηφόρα δήγματα (στην περίπτωση του Άρθουρ Ουέσλι) οπότε και η θεραπεία τους απαιτούσε διαφορετική θεραπευτική μέθοδο.Επιπλέον οι θεραπευτές είχαν στην διαθεσή τους υλικά και συστατικά που ο μαγκλ κόσμος αγνοούσε όπως το αίμα δράκου,τα μαγικά φυτά,τα μαγικά πλάσματα.Είναι λογικό λοιπόν τελείως πρωτότυπες ασθένειες να απαιτούν πρωτότυπες θεραπείες.Ποιός μάγκλ άλλωστε θα εξαφάνιζε τα κόκκαλα του χεριού του ώστε να χρειάζεται σκελετοδυναμωτικό φίλτρο; ΄Η ποιός μάγκλ θα άλλαζε μορφή με το πολυχημικό φίλτρο και θα γινόταν μισός γάτα και μισός άνθρωπος;
Τυπικά βέβαια βλέπουμε ότι μάγκλ ιατρική και μαγική θεραπεία χρησιμοποιεί παρόμοιες τεχνικές,φίλτρα οι θεραπευτές,φάρμακα οι ιατροί,νοσηλεία σε νοσοκομείο,ειδικευμένο προσωπικό αλλά η ουσία διαφέρει.Με πλήθος φίλτρων και ξορκιών,οι μάγοι έχουν ένα μικρό προβάδισμα στην θεραπεία.Νομίζω.
Εφαρμογή μαγκλ ιατρικής στον μαγικό κόσμο; Χμ,γενικές εξετάσεις αίματος για να δούμε πόσο "καθαρόαιμοι" είναι οι καθαρόαιμοι και ανάλυση DNA για να βρούμε αν υπάρχει μαγικό γονίδιο.
Δεν ξέρω πόσο εγωιστικό είναι οι θεραπευτές να μην ασχολούνται με μαγκλ νοσήματα.Απ'ό,τι έχει φανεί ο οργανισμός των μάγων και των μάγκλ διαφέρει αρκετά (ιδέα μου είναι ή όντως ο Ντάμπλντορ ήταν 158 Μαϊων; ) και δεν είμαι σίγουρος πώς θα μπορούσαν να θεραπεύσουν οργανισμούς που ίσως και να μην άντεχαν τα μαγικά σκευάσματα.Απο την άλλη δεν θα ήταν άσχημη η σκέψη για μια κατηγορία θεραπευτών που θα μελετούσαν τις μαγκλ ανίατες ασθένειες αλλά με το γενικότερο θέσπισμα περί μυστικότητας τα πράγματα είναι σκούρα.Άλλωστε η "εξ'ουρανού μαγική θεραπεία" ίσως και να σήμαινε σταμάτημα της ιατρικής έρευνας.
Πρέπει να αναφέρω ότι η Ε.Ε θα ζητούσε αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 100 χρόνια τουλάχιστον;