.::HarryWorld::.

Εδώ ο Ήλιος της Φαντασίας δεν δύει ποτέ...

Μην το μετακινείτε γιατί δεν φαίνεται η πρώτη είδηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ενδιαφέρεστε να γίνετε δημοσιογράφοι?
Αν υπάρχουν θέματα και απουσιάζουμε, στείλτε μήνυμα στο Φατσοβιβλίο

5 απαντήσεις

  Το παρόν και το μέλλον της σειράς του Harry Potter

  Teddy Lupin
  Teddy Lupin
  Θεραπευτής/ρια
  Θεραπευτής/ρια


  Αριθμός μηνυμάτων : 1173
  Ηλικία : 24
  Location : Αθήνα
  Ημερομηνία εγγραφής : 02/02/2012

  Magical Identity
  Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
  Blood Status: Muggle born
  Today's thought:

  Το παρόν και το μέλλον της σειράς του Harry Potter Empty Το παρόν και το μέλλον της σειράς του Harry Potter

  Δημοσίευση από Teddy Lupin Δευ Μαρ 25, 2019 1:58 pm

  Με όλα αυτά που γίνονται στο κόσμο του Harry Potter (κυρίως στις ταινίες) αποφάσισα να γράψω αυτό το κείμενο για να οργανώσω την σκέψη μου, να την μεταφέρω στην οθόνη ώστε να μείνει εκεί και όχι στο κεφάλι μου. Αποφάσισα να ανεβάσω το κείμενο σε αυτό το φόρουμ επειδή είμαι μέλος εδώ και πολύ καιρό. Μπορεί να μην είμαι ενεργός, αλλά κάθε τόσο μπαίνω και βλέπω τι παίζει. Έχω γνωρίσει όμορφα άτομα εδώ, και αυτό το φόρουμ ήταν το πρώτο φόρουμ στο οποίο έγινα μέλος. Έχω περάσει πολλές ώρες εδώ, διαβάζοντας fan-made ιστορίες και συζητώντας με τις ώρες. Όποτε σκέφτηκα ότι το φόρουμ αυτό θα ήταν το τέλειο μέρος για να ανεβάσω το κείμενο μου.

  Καταρχάς θα ξεκινήσω από τα βασικά. Disclaimers.
  Είμαι ο μεγαλύτερος Harry Potter fan που έχω γνωρίσει IRL (in real life). Διάβασα τα βιβλία περίπου 3-4 φορές το καθένα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι βιαζόμουν να διαβάσω το 7ο βιβλίο πριν βγει η ταινία στους κινηματογράφους, ώστε να ζήσω την περιπέτεια πρώτα στην φαντασία μου και ύστερα στην μεγάλη οθόνη. Είχα πάρει το βιβλίο στην κατασκήνωση και το διάβαζα συνεχώς. Αυτή είναι μια από τις καλύτερες αναμνήσεις που έχω από τα βιβλία του Harry Potter.
  Μια άλλη αγαπημένη μου ανάμνηση είναι λίγο πιο... hands-on. Εγώ και 2-3 άλλα παιδιά μαζευόμασταν σε ένα πάρκο το καλοκαίρι του 2012 (νομίζω), και παίζαμε “Harry Potter”. Έκοβα κλαδιά τριανταφυλλιάς, τα έξυνα με ένα μαχαίρι και έφτιαχνα ραβδάκια. Άλλος έκοβε φυλλα φοίνικα και τα έφτιαχνε μαγικές σκούπες. Φορούσαμε πλαστικά γάντια όταν χρησιμοποιούσαμε τις σκούπες, για να μοιάζουμε περισσότερο στους αθλητές Quidditch.
  Ήμουν πολύ μεγάλο Harry Potter nerd, και δεχόμουν bullying από τον αδερφό μου  Razz  (αν και ο ίδιος ήταν fan). Γενικά, το disclaimer μου είναι πως αγαπώ το Harry Potter. Δεν είμαι hater.

  Ένιωσα, λοιπόν, την ανάγκη να γράψω αυτό το κείμενο, πρώτα απ’όλα για τον εαυτό μου, και ύστερα για οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο/η. Με όλα αυτά που γίνονται (και θα τα αναλύσω παρα κάτω) νιώθω πως ο κόσμος του Harry Potter, ένας κόσμος που λάτρεψα, σιγά-σιγά χάνεται, θυσιάζεται στον βωμό των identity politics, του «προοδευτισμού» και του ρατσισμού της νέας εποχής. Θα χωρίσω αυτό το κείμενο σε δύο μέρη· το πρώτο μέρος θα αφορά τις νέες ταινίες του Harry Potter, και το δεύτερο μέρος θα αφορά την στάση της JK Rowling, καθώς και τις αντιδράσεις που έχει δημιουργήσει.


  ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: Ταινίες

  Όταν έμαθα πως πρόκειται να υπάρξουν νέες ταινίες Harry Potter ενθουσιάστικα τρομερά. Ούτε που μου πέρασε από το μυαλό η περίπτωση αυτές οι νέες ταινίες να μην είναι καλές, ή να μην μου αρέσουν, επειδή μου άρεσαν οι προηγούμενες 8 ταινίες. Δυστυχώς έφαγα γερό χαστούκι από την  JK Rowling (η οποία έγραψε και σκηνοθέτησε τις ταινίες, μαζί με τον David Yates). Η πρώτη ταινία (Fantastic Beasts) με άφησε αδιάφορο, ενώ η δεύτερη (The Crimes of Grindelwald) με έκανε να αναθεωρήσω τη σχέση μου με τον κόσμο του Harry Potter...
  Θα ξεκινήσω από την πρώτη ταινία, Fantastic Beasts. Πάντα αναρωτιόμουν ποιος είναι ο Newt Scamander, ο οποίος αναφέρεται στα 7 original βιβλία. Μπορώ να πω πως δεν απογοητεύτηκα από την παρουσίαση του Newt στην ταινία Fantastic Beasts. Ωστόσο η ταινία σαν σύνολο ήταν εντελώς αδιάφορη, για να μην πω κακή.
  Για όσους δεν γνωρίζουν, η υπόθεση της ταινίας είναι η προσπάθεια του Newt Scamander να ταξιδέψει στην Αμερικανική έρημο ώστε να αφήσει εκεί κάποια από τα μαγικά πλάσματα που κουβαλάει. Πολύ καλά όλα αυτά, αλλά γιατί τόση φασαρία; Αυτό είναι ένα πολύ απλό πρόβλημα σε ένα κόσμο όπου υπάρχει μαγική τηλεμεταφορά. Αντί να ταξιδέψει με το πλοίο, θα μπορούσε πολύ απλά να ταξιδέψει με μαγεία, ή με μια μαγική πύλη, ή με μαγική σκόνη, ή να χρησιμοποιήσει κάποιο μαγικό πλάσμα, ή κάποια μαγική σκούπα. Με έναν από όλους αυτούς τους μαγικούς τρόπους μεταφοράς θα μπορούσε να έχει ταξιδέψει στην Αριζόνα σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα. Επίσης θα είχε αποφύγει το Αμερικανικό Υπουργείο Μαγείας, και θα είχε το κεφάλι του ύσηχο. Αντί να κάνει αυτό, ο πρωταγωνιστής μας μπλέκεται σε μια φοβερά πολύπλοκη περιπέτεια χωρίς κανένα λόγο.
  Αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα αν η υπόλοιπη ταινία ήταν καλή, αλλά δυστυχώς δεν ήταν. Ένας από τους λόγους που λάτρεψα τον κόσμο του Harry Potter είναι επειδή κάθε φορά που έβλεπα μια ταινία, ή διάβαζα κάποιο από τα βιβλία μεταφερόμουν σε έναν άλλο κόσμο, μαγικό και διαφορετικό. Έβλεπα μάγους με ρόμπες και μυτερά καπέλα, μαγικές σκούπες και κουκουβάγιες. Έβλεπα ραβδιά και βατράχια, μαγικά σπίτια και κινούμενους τοίχους. Έβλεπα έναν μαγικό κόσμο ο οποίος ήταν σε κοινή θέα, αλλά ταυτόχρονα κρυμμένος από τους muggles.
  Στην ταινία Fantastic Beasts συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Εκεί δεν υπάρχουν μάγοι. Απλά υπάρχουν Αμερικάνοι με ραβδιά. Δεν υπάρχει αυτός ο «άλλος» κόσμος. Οι μάγοι φορούν ίδια ρούχα, φέρονται με τον ίδιο τρόπο, και πλέον κρύβονται σε κοινή θέα, όχι με χρήση μαγείας, αλλά επειδή είναι ίδιοι με τους muggles. Αυτό για μένα ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα της ταινίας, και με απογοήτευσε πολύ. Η ταινία είχε πάρα πολύ μεγάλο budget, και θα μπορούσε να έχει δημιουργήσει ένα νέο μαγικό κόσμο.
  Τέλος, υπάρχει ο Grindelwald. Τι να πω γι’αυτόν; Απλά μεγάλη απογοήτευση. Περίμενα να δω έναν μεγάλο μάγο, ο οποίος είναι εμφανίσημος και γοητευτικός, όπως ήταν ο Βολντι στα νιάτα του. Άλλωστε βλέπουμε τον Grindelwald στις προηγούμενες ταινίες, και μοιάζει σαν κανονικός μάγος. Δεν έχει άσπρη μούρη, ούτε παρδαλά μάτια. Μάλιστα βλέπουμε τον νεαρό Grindelwald, καθώς και τον γέρο. Και οι δύο είναι νόρμαλ.
  Γιατί λοιπόν τον άλλαξε η Rowling? Αν ήθελε να αλλάξει κάτι, καλύτερα ας άλλαζε όλα τα προηγούμενα που ανέφερα.

  Συνεχίζω με την δεύτερη ταινία, The Crimes of Grindelwald. Εδώ τα πράγματα ξέφυγαν άγρια. Η ταινία όχι απλώς με απογοήτευσε, αλλά με έκανε να μισήσω αυτό που κάποτε λάτρεψα. Αντί να γράψω ένα ολόκληρο κατεβατό, θα βάλω εδώ ένα λινκ σε ένα βίντεο που εξηγεί όσα θέλω να πω. Ενδεικτικά όμως θα πω ότι η ταινία δεν βγάζει κανένα απολύτως νόημα, ενώ έχει αχρείαστα plot twist τα οποία δεν βγάζουν ούτε αυτά νόημα. Η ταινία είναι μια κινηματογραφική αποτυχία από άποψη σκηνοθεσίας και σεναρίου, ενώ τα special effects είναι απλώς μέτρια για τα δεδομένα του 2018. Το μόνο καλό πράγμα στην ταινία είναι η ηθοποιία, αλλά και αυτή δεν είναι τίποτα τρομερό. Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε.


  ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ: JK (just kiding) Rowling

  Πάμε τώρα στο ζουμί της υπόθεσης, στο κερασάκι της τούρτας, στην τελευταία σταγόνα που ξεχείλισε τον κουβά. Πάμε στην τρομερή και φανταστική Rowling.
  Η Rowling φαίνεται ότι έχει βαλθεί να καταστρέψει ό,τι με κόπο δημιούργησε. Φαίνεται ότι ντρέπεται για τα βιβλία που έγραψε, επειδή νομίζει πως δεν ήταν αρκετά “inclusive”, και αυτό την οδηγεί να αναθεωρήσει πολλά πράγματα χωρίς κανένα λόγο.
  Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Έχω εγώ κάποιο πρόβλημα με τους gay χαρακτήρες; Η απάντηση είναι οχι, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Η ομοφυλοφιλία με αφήνει παγερά αδιάφορο, και νομίζω ότι δεν έχει καμία σχέση με την δομή των χαρακτήρων, ή την υπόθεση μιας ιστορίας ή βιβλίου. Μερικοί από τους αγαπημένους μου ηθοποιούς είναι ομοφυλόφιλοι (McKellen), καθώς και κάποιοι σκηνοθέτες (Wachowskis) και χαρακτήρες (Mr Garrison). Δεν είναι όμως αγαπημένοι μου επειδή είναι gay, αλλά επειδή απλώς τους θεωρώ ταλαντούχους.
  Έχω όμως πρόβλημα όταν ένας well established χαρακτήρας βαπτίζεται ομοφυλόφιλος χωρίς κανένα απολύτως λόγο πέρα από τα identity politics και το PR value. Αυτό εμένα μου δείχνει υποκρισία και αντιεπαγγελματισμό. Η Rowling υποτίθεται ότι είναι πρωτίστως μια καλλιτέχνης. Άρα λοιπόν όταν υποκύπτεις στις πιέσεις φασιστών (όποιοι και αν είναι αυτοί), τότε προδίδεις την τέχνη σου.
  Όταν λες ότι η Ερμιόνη είναι Αφρικανή (ενώ έχεις ήδη γράψει στα βιβλία σου ότι είναι λευκή) μόνο και μόνο επειδή οι αριστεροί φασίστες το απαιτούν και απειλούν ότι θα σε αποκυρήξουν,  τότε προδίδεις την τέχνη σου, υποκύπτεις στην αριστερή τρομοκρατία και θυσιάζεις την δημιουργία σου από φόβο.
  Η Rowling έγραψε τα βιβλία της την δεκαετία του 90. Πλέον ντρέπεται γι’αυτά, και προσπαθεί να τα αλλάξει ώστε να μην την αποξυρήξουν οι φασίστες του twitter.
  Για να μην πολυλογώ, η Rowling με απογοήτευσε επειδή υπέκυψε στις πιέσεις και θυσίασε την τέχνη της. Ως παράδειγμα αναφέρω το Game of Thrones το οποίο είναι γεμάτο με ομοφυλόφιλους. Ο Martin όμως δεν θυσιάσε την τέχνη του, σε αντίθεση με την Rowling.

  Τέλος πάντων. Θα μπορούσα να γράψω και άλλα πράγματα, αλλά είπα τα πιο βασικά και αυτό μου αρκεί. Το Harry Potter για μένα δεν έχει πεθάνει ακόμα, αλλά βρίσκεται on life support, και μάλλον στο τέλος θα πεθάνει με άδοξο τρόπο. Φυσικά πάντα θα έχω τις αναμνήσεις μου για να σκέφτομαι, καθώς και τα original βιβλία.
  Αυτά είχα να πω αγαπητοί και αγαπητές fans. Toodaloo.  I never found beauty longing for the impossible
  and never found the possible to be beyond my reach.


  Το παρόν και το μέλλον της σειράς του Harry Potter Giphy

  .:
  Evie Frye
  Evie Frye
  Administrator
  Head of D.M.L.E.
  Administrator Head of D.M.L.E.


  Αριθμός μηνυμάτων : 5561
  Ηλικία : 24
  Location : Grand Budapest Hotel
  Ημερομηνία εγγραφής : 30/08/2015

  Magical Identity
  Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
  Blood Status: Half-Blood
  Today's thought: Mathematics is not about numbers, equations, computations, or algorithms; it is about understanding.

  Το παρόν και το μέλλον της σειράς του Harry Potter Empty Απ: Το παρόν και το μέλλον της σειράς του Harry Potter

  Δημοσίευση από Evie Frye Δευ Μαρ 25, 2019 7:14 pm

  Άλλαξα τον τίτλο για να μην είναι τόσο...ηχηρός Razz . Καλώς ή κακός δεν έχουμε κάποιο μέρος για να γράφουν τα μέλη σε στυλ άρθρου αλλά πιστεύω με την αλλαγή του τίτλου θα μπορέσει να δημιουργήσει συζήτηση. unsure
  Αλλά και συ δεν μπορούσες να κάνεις την κριτική της ταινίας στο ανάλογο τόπικ? :P

  Τέσπα. Παίρνοντας στο τόπικ...Θα διαφωνήσω στο κομμάτι με τις ταινίες και θα συμφωνήσω σε αυτό με την JK.
  Θα ξεκινήσω από το δεύτερο. Η συγγραφέας μου θυμίζει λίγο τον θείο που κάθεται με τη νεολαία και το παίζει κουλ. Θέλει να ταιριάξει με τα κινήματα της εποχής που στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού έχουν πάρει άλλες διαστάσεις και θα τα χαρακτηρίσω τυραννικά και υποκριτικά με double standards που ποτέ δεν είναι ευχαριστημένοι. Αλλά ας μην το συνεχίσω γιατί μπορώ να γίνω πολύ shalty. Βέβαια, δεν ξέρουμε και τι είδους πιέσεις έχει δεχτεί και έξω από το Twitter...Όπως και να έχει, όπως το Cursed Child, μπορείς τις νέες πληροφορίες να μην τις δεχτείς ως canon. Απλό. Δεν θα είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος.

  Όσο αφορά το πρώτο κομμάτι, ούτε εμένα με ξετρέλαναν αλλά δεν συμφωνώ με αυτά που γράφεις, καθώς τα θεωρώ άστοχα. Ο Νιουτ στάλθηκε στην Αμερική από τον Νταμπλντορ σε μυστική αποστολή. Κάθε άλλο μέσο μεταφοράς μπορούσαν να το παρακολουθήσουν από το Υπ. Μαγείας. Η πενταλογία λαμβάνει μέρος, πόσο, 60 χρόνια πριν την φοίτηση του Χάρι στο Χόγκουαρτς? Έχει περάσει ένας παγκόσμιος, βρισκόμαστε στην Αμερική, ένας σκοτεινός μάγος κυκλοφορεί ελεύθερος...είναι άλλες εποχές. Ζουν υπό τη σκιά ενός νέου πολέμου, υπό τον φόβο ενός νέου κυνηγιού μαγισσών. Βεβαίως θα κρύβονται. Και ο Χίτλερ ήταν ένας απλός κοινός θνητός αλλά να που έφτασε. Παρομοίως και ο Γκρίντελβαντ.  Το παρόν και το μέλλον της σειράς του Harry Potter Wixyzk10

  Stuff and Thangs:
  Teddy Lupin
  Teddy Lupin
  Θεραπευτής/ρια
  Θεραπευτής/ρια


  Αριθμός μηνυμάτων : 1173
  Ηλικία : 24
  Location : Αθήνα
  Ημερομηνία εγγραφής : 02/02/2012

  Magical Identity
  Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
  Blood Status: Muggle born
  Today's thought:

  Το παρόν και το μέλλον της σειράς του Harry Potter Empty Απ: Το παρόν και το μέλλον της σειράς του Harry Potter

  Δημοσίευση από Teddy Lupin Δευ Μαρ 25, 2019 8:40 pm

  Evie Frye έγραψε:Άλλαξα τον τίτλο για να μην είναι τόσο...ηχηρός Razz . Καλώς ή κακός δεν έχουμε κάποιο μέρος για να γράφουν τα μέλη σε στυλ άρθρου αλλά πιστεύω με την αλλαγή του τίτλου θα μπορέσει να δημιουργήσει συζήτηση. unsure
  Αλλά και συ δεν μπορούσες να κάνεις την κριτική της ταινίας στο ανάλογο τόπικ? :P

  Τέσπα. Παίρνοντας στο τόπικ...Θα διαφωνήσω στο κομμάτι με τις ταινίες και θα συμφωνήσω σε αυτό με την JK.
  Θα ξεκινήσω από το δεύτερο. Η συγγραφέας μου θυμίζει λίγο τον θείο που κάθεται με τη νεολαία και το παίζει κουλ. Θέλει να ταιριάξει με τα κινήματα της εποχής που στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού έχουν πάρει άλλες διαστάσεις και θα τα χαρακτηρίσω τυραννικά και υποκριτικά με double standards που ποτέ δεν είναι ευχαριστημένοι. Αλλά ας μην το συνεχίσω γιατί μπορώ να γίνω πολύ shalty. Βέβαια, δεν ξέρουμε και τι είδους πιέσεις έχει δεχτεί και έξω από το Twitter...Όπως και να έχει, όπως το Cursed Child, μπορείς τις νέες πληροφορίες να μην τις δεχτείς ως canon. Απλό. Δεν θα είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος.

  Όσο αφορά το πρώτο κομμάτι, ούτε εμένα με ξετρέλαναν αλλά δεν συμφωνώ με αυτά που γράφεις, καθώς τα θεωρώ άστοχα. Ο Νιουτ στάλθηκε στην Αμερική από τον Νταμπλντορ σε μυστική αποστολή. Κάθε άλλο μέσο μεταφοράς μπορούσαν να το παρακολουθήσουν από το Υπ. Μαγείας. Η πενταλογία λαμβάνει μέρος, πόσο, 60 χρόνια πριν την φοίτηση του Χάρι στο Χόγκουαρτς? Έχει περάσει ένας παγκόσμιος, βρισκόμαστε στην Αμερική, ένας σκοτεινός μάγος κυκλοφορεί ελεύθερος...είναι άλλες εποχές. Ζουν υπό τη σκιά ενός νέου πολέμου, υπό τον φόβο ενός νέου κυνηγιού μαγισσών. Βεβαίως θα κρύβονται. Και ο Χίτλερ ήταν ένας απλός κοινός θνητός αλλά να που έφτασε. Παρομοίως και ο Γκρίντελβαντ.

  Καταρχάς ζω για τη μέρα που θα κάνω ποστ και δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα. Ούτε ο τίτλος, ούτε το τόπικ, ούτε τιποτα tongue giveup #wetdream

  Περίεργο. Περίμενα να συμφωνείς με όσα είπα για τις ταινίες, και όχι για την JK. Ή να διαφωνείς και με τα δύο.
  Τέσπα. Καταλαβαίνω τι εννοείς με όσα λες για την πρώτη ταινία. Ωστόσο το πρόβλημά μου δεν είναι το σενάριο. Αυτό μπορώ να το προσπεράσω πολύ εύκολα, όπως έχω κάνει με τόσες και τόσες ταινίες. Αρκεί όμως να είναι ωραία η υπόλοιπη ταινία. Εμένα η πρώτη ταινία δεν μου άρεσε δυστυχώς, και ο λόγος είναι αυτός που έγραψα παραπάνω. Περίμενα να δω ένα μαγικό κόσμο, με μυτερά καπέλα και μάγους που δεν ξέρουν ούτε τι είναι τα πλαστικά παπάκια.

  Φυσικά όλα αυτά που λέω για την πρώτη ταινία δεν συγκρίνονται με τη δεύτερη... Η πρώτη σε σχέση με τη δεύτερη είναι αριστούργημα suicide Δεν ξέρω αν είδες το βίντεο που παρέθεσα. Αν δεν το είδες το καταλαβαίνω. Δεν είναι μικρό (27 λεπτά). Ωστόσο επέλεξα να βάλω λινκ για το βίντεο γιατί αναλύει όλα όσα σκέφτομαι. Μιλάει για το άθλιο σενάριο, τα κενά στην πλοκή, τις αντιφάσεις στην πλοκή, και γενικά για όλα τα προβλήματα της ταινίας. Ο μόνος τρόπος για να απολαύσεις την δεύτερη ταινία είναι να είσαι hardcore Harry Potter fan, και απλά να θες Harry Potter ακόμα και αν είναι άθλιο.

  Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ είμαι και πολύ μεγάλο LOTR nerd. Περιμένω την σειρά του Άμαζον και κρατώ πολύ μικρό καλάθι. Ευτυχώς ο Τόλκιν έχει πεθάνει και δεν υπάρχει περίπτωση να καταστρέψει το αριστούργημά του μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει το twitter. Κάτι μου λέει όμως ότι θα δούμε sexy ειδύλλιο μεταξύ Morgoth και Feanor . . . facepalm  I never found beauty longing for the impossible
  and never found the possible to be beyond my reach.


  Το παρόν και το μέλλον της σειράς του Harry Potter Giphy

  .:
  fanny
  fanny
  Τάγμα του Φοίνικα
  Τάγμα του Φοίνικα


  Αριθμός μηνυμάτων : 1164
  Ηλικία : 28
  Location : Hogwarts-SaLoNikA
  Ημερομηνία εγγραφής : 21/05/2010

  Magical Identity
  Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
  Blood Status: Half-Blood
  Today's thought: It's a kind of Magic!!

  Το παρόν και το μέλλον της σειράς του Harry Potter Empty Απ: Το παρόν και το μέλλον της σειράς του Harry Potter

  Δημοσίευση από fanny Κυρ Απρ 12, 2020 1:13 am

  Χμμ... Εδώ το λάθος θεωρώ πως ξεκινάει από την αλλαγή της σειράς, δηλαδή, πρώτα προβάλλονται οι ταινίες και μετά γράφονται τα βιβλία. Ίσως, αν είχαμε πρώτα τα βιβλία, όπως στο Harry Potter κομμάτι, ίσως λέω και να βλέπαμε διαφορετικά τις ταινίες... Θα είχαμε περισσότερη ανάλυση σε τοπία, χαρακτήρες και καταστάσεις, καθώς και συχνότερη αναφορά στο χρόνο που βρισκόμαστε ώστε να τα περιμένουμε και εκεί.  Το παρόν και το μέλλον της σειράς του Harry Potter Ravenclaw_Stamp_by_Biohazard_Soul

  My name is Olympia and I admire Severus Snape!!!
  Cassandra Black
  Cassandra Black
  Member of Order Of Merlin 2nd
  Member of Order Of Merlin 2nd


  Αριθμός μηνυμάτων : 33684
  Ηλικία : 34
  Location : Cairhien
  Ημερομηνία εγγραφής : 08/04/2008

  Magical Identity
  Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
  Blood Status: Pureblood
  Today's thought: I'd name you Darkfriend as well, but I suspect that the Dark One would perhaps be embarrassed to associate with you.

  Το παρόν και το μέλλον της σειράς του Harry Potter Empty Απ: Το παρόν και το μέλλον της σειράς του Harry Potter

  Δημοσίευση από Cassandra Black Κυρ Απρ 12, 2020 6:49 pm

  Δεν είναι κακό να θέλει να είναι inclusive, όμως το κάνει με τελείως λάθος τρόπο. Απ' ό,τι θυμάμαι, στα βιβλία δεν περιγράφεται το χρώμα του δέρματος κανενός χαρακτήρα, το οποίο επιτρέπει στα έγχρωμα παιδιά να μπουν στη θέση των πρωταγωνιστών, κι έχω δει άπειρα fanart με την Ερμιόνη μαύρη και τον Χάρι Ινδό και δεν με χαλάει καθόλου η ιδέα. Κυρίως οι ταινίες είναι που οπτικοποίησαν τους χαρακτήρες στο μυαλό του πολύ κόσμου, αφήστε που επειδή κι εμείς είμαστε λευκοί αυτόματα θεωρούμε πως κι εκείνοι είναι σαν εμάς. Εκβιασμός από το twitter δεν ξέρω αν υπάρχει, ούτε ξέρω αν συμφωνώ με την έκφραση "φασισμός", αλλά το inclusivity δεν με βρίσκει αντίθετη. Το θέμα είναι ότι η JK κάθε λίγο και λιγάκι είναι σε φάση "α ξέχασα να σας πω πως ο τάδε είναι στο φάσμα του αυτισμού" και ξέρω γω δεν υπάρχει ούτε μισή αναφορά στο κείμενο που να το στηρίζει αυτό που λέει. Αν το είχε στο μυαλό της όταν έγραφε, ε τι σκατά, κάπως θα φαινόταν. Γι' αυτό και οι περισσότερες καινούριες πληροφορίες, καθώς και το Cursed Child, καταλήγουν να γίνονται αντιληπτές σαν fanfiction.

  Teddy Lupin έγραψε:Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ είμαι και πολύ μεγάλο LOTR nerd. Περιμένω την σειρά του Άμαζον και κρατώ πολύ μικρό καλάθι. Ευτυχώς ο Τόλκιν έχει πεθάνει και δεν υπάρχει περίπτωση να καταστρέψει το αριστούργημά του μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει το twitter. Κάτι μου λέει όμως ότι θα δούμε sexy ειδύλλιο μεταξύ Morgoth και Feanor . . . facepalm
  Κι εγώ κρατάω (πολύ) μικρό καλάθι, και γενικά από τις upcoming σειρές, είναι αυτή που φοβάμαι περισσότερο για την ποιότητά της.  Το παρόν και το μέλλον της σειράς του Harry Potter Y2uq2a4e

  We seed the stars:
  Nearly Headless Nick
  Nearly Headless Nick
  Ministry's Ambassador
  Ministry's Ambassador


  Αριθμός μηνυμάτων : 39414
  Ηλικία : 25
  Location : Στο στομάχι μιας κατσίκας (ναι είμαι μπέζοαρ)
  Ημερομηνία εγγραφής : 13/09/2009

  Magical Identity
  Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ Χάφλπαφ
  Blood Status: Muggle born
  Today's thought: My philosophy is that worrying means you suffer twice

  Το παρόν και το μέλλον της σειράς του Harry Potter Empty Απ: Το παρόν και το μέλλον της σειράς του Harry Potter

  Δημοσίευση από Nearly Headless Nick Κυρ Απρ 12, 2020 7:11 pm

  Εν τω μεταξύ, εγώ γιατί θυμάμαι να λέγεται για λευκό δέρμα της Ερμιόνης;  Το παρόν και το μέλλον της σειράς του Harry Potter Receiv13


  Isn't everything we do in life a way to be loved a little more?”
  Cassandra Black
  Cassandra Black
  Member of Order Of Merlin 2nd
  Member of Order Of Merlin 2nd


  Αριθμός μηνυμάτων : 33684
  Ηλικία : 34
  Location : Cairhien
  Ημερομηνία εγγραφής : 08/04/2008

  Magical Identity
  Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
  Blood Status: Pureblood
  Today's thought: I'd name you Darkfriend as well, but I suspect that the Dark One would perhaps be embarrassed to associate with you.

  Το παρόν και το μέλλον της σειράς του Harry Potter Empty Απ: Το παρόν και το μέλλον της σειράς του Harry Potter

  Δημοσίευση από Cassandra Black Κυρ Απρ 12, 2020 7:38 pm

  Έχεις δίκιο, βρήκα κάποιες αναφορές από το τρίτο βιβλίο και μετά, αλλά και πάλι είναι τόσο σπάνιες που απ' τους περισσότερους θα ξεφύγουν. Και προσωπικά έχω να διαβάσω τα βιβλία από 20 χρονών giveup

  Επίσης να σημειώσω πως πλέον δεν συμφωνώ καθόλου με το "ο συγγραφέας λέει ξεκάθαρα πως ο τάδε είναι λευκός κι εσείς κάνατε καστ έναν μαύρο" που έχω δει να λέγεται ως επιχείρημα σε πάρα πολλές μεταφορές βιβλίων :P Το πιο σημαντικό είναι η ταινία/σειρά να είναι στο πνεύμα του βιβλίου και να μην του αλλάζουν τα φώτα στην πλοκή και στο characterization, όχι αν ο πρωταγωνιστής θα έχει άλλο χρώμα δέρματος απ' ό,τι περιγράφεται giveup  Το παρόν και το μέλλον της σειράς του Harry Potter Y2uq2a4e

  We seed the stars:
  Nearly Headless Nick
  Nearly Headless Nick
  Ministry's Ambassador
  Ministry's Ambassador


  Αριθμός μηνυμάτων : 39414
  Ηλικία : 25
  Location : Στο στομάχι μιας κατσίκας (ναι είμαι μπέζοαρ)
  Ημερομηνία εγγραφής : 13/09/2009

  Magical Identity
  Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ Χάφλπαφ
  Blood Status: Muggle born
  Today's thought: My philosophy is that worrying means you suffer twice

  Το παρόν και το μέλλον της σειράς του Harry Potter Empty Απ: Το παρόν και το μέλλον της σειράς του Harry Potter

  Δημοσίευση από Nearly Headless Nick Κυρ Απρ 12, 2020 7:56 pm

  Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σε οτιδήποτε έχεις πει και στα δύο ποστς, απλώς με το cursed child θυμάμαι το είχα ψάξει και κάτι είχα βρει στο συγκεκριμένο κομμάτι
  Και είναι πολύ απλό, είναι το πως έχουμε συνηθίσει να τους βλέπουμε και πως εν τέλει τους παρουσιάζουν σε ένα άλλο θεατρικό. Είναι θέμα συνήθειας, ξεκάθαρα.

  Επίσης, στο τελευταίο κομμάτι συμφωνώ. Θυμάμαι στο city of bones, την ταινία, βάλανε μια γκρίζα τούφα στο μαλλί του Λουκ μόνο για να το κάνουν. Ήταν φανερά βαμμένη και η ρίζα του ανθρώπου ήταν καστανή. :P
  Και τον ίδιο χαρακτήρα στη σειρά τον έκαναν μαύρο, αλλά εκεί γενικά του άλλαξαν πολλά ως χαρακτήρα.  Το παρόν και το μέλλον της σειράς του Harry Potter Receiv13


  Isn't everything we do in life a way to be loved a little more?”

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Τετ Μαρ 22, 2023 8:07 am