.::HarryWorld::.

Εδώ ο Ήλιος της Φαντασίας δεν δύει ποτέ...

Μην το μετακινείτε γιατί δεν φαίνεται η πρώτη είδηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ενδιαφέρεστε να γίνετε δημοσιογράφοι?
Αν υπάρχουν θέματα και απουσιάζουμε, στείλτε μήνυμα στο Φατσοβιβλίο

5 απαντήσεις

  Bullying

  Claire Delacour
  Claire Delacour
  Administrator
  Head of D.I.M.C.
  AdministratorHead of D.I.M.C.


  Αριθμός μηνυμάτων : 10301
  Ηλικία : 30
  Location : στο κρεβατι μου
  Ημερομηνία εγγραφής : 29/04/2015

  Magical Identity
  Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ Χάφλπαφ
  Blood Status: Pureblood
  Today's thought: give more, expect less

  Bullying Empty Bullying

  Δημοσίευση από Claire Delacour Πεμ Δεκ 10, 2015 2:41 am

  Bullying 9336514

  Τελευταία έχω την αίσθηση ότι ο όρος bullying ακούγεται αρκετά συχνά.. 
  Το φαινόμενο αυτό όμως υπήρχε πάντα.. 
  Είτε με τη φυσική απειλή βίας, είτε λεκτικά πολλά παιδιά βρίσκονται αντιμέτωπα με τέτοιες καταστάσεις.. 
  Έχετε γίνει μάρτυρες κάποιου τέτοιου περιστατικού;; Πως αντιδράσατε;;
  Μήπως έχετε υπάρξει και εσείς θύματα;;
  Beatrice Lightwood
  Beatrice Lightwood
  Αστρονόμος
  Αστρονόμος


  Αριθμός μηνυμάτων : 1762
  Ηλικία : 22
  Location : Alicante, The glass City
  Ημερομηνία εγγραφής : 02/12/2015

  Magical Identity
  Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
  Blood Status: Pureblood
  Today's thought: -You're weird. -Sorry. -it was a compliment.

  Bullying Empty Απ: Bullying

  Δημοσίευση από Beatrice Lightwood Πεμ Δεκ 10, 2015 4:29 pm

  Θύμα bullying έχω την ανακούφιση να δηλώσω ότι δεν έχω υπάρξει...νταξ τα κλασικά πειράγματα και τις κακίες των παιδιών στο σχολείο αλλά μέχρι εκεί...γίνεται για πλάκα και δεν με πειράζει...γενικά όμως το συγκεκριμένο φαινομενο μου φαίνεται και εμένα ότι έχει πάρει γιγάντιες διαστάσεις τον τελευταίο καιρό...στο γυμνάσιο μου δεν έχει παρουσιαστεί τιποτα τέτοιο, άρα το θέμα μου είναι πρωτογνορο και γνωρίζω μόνο όσα μου έχουν πει...Ούτε έχω υπάρξει ποτέ μάρτυρας κάποιου παρομοίου περιστατικου. Αυτό που μου έκανε όμως πολύ μεγάλη εντύπωση,  είναι ένα συμβάν που συνέβη πριν λίγο καιρό στο Δημοτικο της αδελφής μου... Η αδελφή μου πάει τέταρτη δημοτικού και είναι σε μια τάξη που το μεγαλύτερο μέρος της αποτελείτε κυρίως από αγόρια... μια μέρα λοιπόν τηλεφωνεί ο διευθυντής καλώντας όλους τους γονείς του τμήματος της στο σχολείο.  Όπως αποδείχτηκε τέσσερα αγόρια (μπορεί να ήταν και παραπάνω ) είχαν πιάσει ένα άλλο αγοράκι, δύο από αυτούς τον είχαν ακίνητοποιησει και οι υπόλοιποι τον βαραγαν και θα μπόρουσαν να του ειΧαν κανει σοβάρη ζημια, εαν δεν επεμβαινε μια δασκαλα...μπορώ να πω ότι ήμουν παραπάνω από σοκαρισμένη όταν έμαθα για το συγκεκριμένο...κυρίως γιατί δεν είμαι οικία με τέτοιου είδους καταστάσεις , αλλα και γιατι παιδια τοσο μικρα σε ηλικεια εχουν τοσο βιαιες παρορμησεις. Εάν και είχα πάει στο ίδιο δημοτικό δε θυμάμαι να χε ξαναγίνει κάτι παρόμοιο...και κάθομαι και αναρωτιέμαι,  τι πάει στραβά με αυτή τη γενιά; γιατί αυτό που προανέφερα ήταν μόνο ένα ενδεικτικό παράδειγμα...στο ίδιο σχολείο,  τα έκτακια έμπαιναν κρυφα στις τουαλέτες και κλειδωναν μέσα παιδάκια αφήνοντας τα εκεί με τις ώρες να φωνάζουν μέχρι κάποιος να τα ακούσει και να πάει να τα βγάλει. Με αυτά τα παραδείγματα θέλω απλώς να επισημάνω πως όσο περνάνε τα χρόνια τόσο πιο πολλά τέτοιου είδους και σαφώς πιο βίαια περιστατικά σημειώνονται σε γυμνάσια λύκεια κτλ... πολλές κοπέλες με τις οποίες μιλάω από αλλά γυμνάσια αλλά και λύκεια μου έχουν μιλήσει για πολύ ακραία και τραγικά περιστατικά. Και ειλικρινά αναρωτιέμαι,  τι έχει πάει στραβά; κατά τη γνώμη μου τα σημερινά παιδιά έχουν πολύ βίαια πρωτυπα, δε ξέρω πως αλλιώς να το ερμηνεύσω...
  Isabelle Lightwood
  Isabelle Lightwood
  Απόφοιτος Χόγκουαρτς
  Απόφοιτος Χόγκουαρτς


  Αριθμός μηνυμάτων : 36189
  Ηλικία : 123
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/04/2010

  Magical Identity
  Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
  Blood Status: Pureblood
  Today's thought: Κι ενώ ο καθείς σκοτώνει ό,τι αγαπάει, όλοι ωστόσο δεν πεθαίνουν.

  Bullying Empty Απ: Bullying

  Δημοσίευση από Isabelle Lightwood Πεμ Δεκ 10, 2015 5:17 pm

  ^Τα σημερινά παιδιά είμαστε εμείς. Η νέα γενιά "που πάει κατά διαόλου" είμαστε εμείς. Και όχι, μια χαρά καθόλου κατά διαόλου δε πάει, τουλάχιστον όχι περισσότερο απ' όσο πηγαίνανε οι πατεράδες μας ή οι παπούδες μας ή ο οποιοσδήποτε. Έχω βαρεθεί πραγματικά να ακούω συνομήλικούς μου και παιδιά 20 και 25 χρονών να λένε "αααα αυτή η νεολαία έχει ξεφύγει" και "εμείς στην ηλικία τους δε τα κάναμε αυτά" αλί και τρισαλί πού οδεύουμε. Όχι, απλά όχι. Καταρχάς, είμαστε η ίδια γενιά με αυτούς που κατακρίνουν, δε μας πήραν τα χρόνια(μπεε), κατά δεύτερον, για να μη ξεφεύγω και απ' το θέμα του τόπικ, αν δεν έχουμε μείνει στάσιμοι η μόνη αλλαγή που έχει γίνει με τη πάροδο του χρόνου όσον αφορά στον εκφοβισμό είναι σίγουρα προς το καλύτερο. Γιατί εκεί που ακόμη κι ο δάσκαλος μοίραζε καρπαζιές αβέρτα, τώρα υπάρχει παντού ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα. Μαλάκες υπάρχουν παντού, πάντα υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν εις τον αιώνα τον άπαντα, αλλά κοιτάζοντας τη γενικότερη εικόνα τα μυαλά αρχίζουν σιγά σιγά να ανοίγουν και οι άνθρωποι να δέχονται τους ανθρώπους. Οπότε ρε φίλε όχι, δε δέχομαι να μου κουνάνε το δάχτυλο φίλοι μου και να μου λένε για τη νέα γενιά γιατί είμαστε η νέα γενιά και η σύγχρονη κοινωνία με κάθε της αρνητικό είναι καλύτερη από κάθε μία που έχει προηγηθεί. Φιου.
  Στο θέμα μας, όλοι λίγο πολύ έχουμε γίνει και θύματα και θύτες. (Ναι, και απ' τα δύο με μοναδική εξαιρουμένη ίσως τη μητέρα Τερέζα. )
  Romelza Snicket
  Romelza Snicket
  Hogwarts Professor
  Hogwarts Professor


  Αριθμός μηνυμάτων : 1806
  Ηλικία : 26
  Location : μία μικρή σοφίτα
  Ημερομηνία εγγραφής : 07/09/2015

  Magical Identity
  Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
  Blood Status: Half-Blood
  Today's thought: You know the Chinese curse: May you live in interesting times.

  Bullying Empty Απ: Bullying

  Δημοσίευση από Romelza Snicket Πεμ Δεκ 10, 2015 6:45 pm

  ^συμφωνώ απόλυτα!
  πολλές φορές έβλεπα μικρότερους και σκεφτόμουν "ρε κάναμε εμείς έτσι στην ηλικία τους;" κι όμως κάναμε. θέλω να πιστεύω πως τα παιδιά της δικής μου ηλικίας έχουν σοβαρέψει αλλά δυστυχώς έχω γίνει μάρτυρας πολλών περιστατικών. όταν ήμουν πιο μικρή μάλιστα είχα πέσει πολλές φορές θύμα του εκφοβισμού καθώς η αυτοπεποίθησή μου ήταν ανύπαρκτη.
  το bullying πάντα υπήρχε και δυστυχώς πάντα θα υπάρχει. πιστεύω όμως ότι επειδή τώρα οι δάσκαλοι και οι γονείς είναι πιο ενημερωμένοι θα μπορέσουν να το περιορίσουν.(όσο αφορά το σχολείο δηλαδή)
  Hecate
  Hecate
  Member of Order of Merlin 3rd
  Member of Order of Merlin 3rd


  Αριθμός μηνυμάτων : 11324
  Ηλικία : 31
  Location : Outer Space
  Ημερομηνία εγγραφής : 01/09/2008

  Magical Identity
  Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
  Blood Status: Muggle born
  Today's thought:

  Bullying Empty Απ: Bullying

  Δημοσίευση από Hecate Πεμ Δεκ 10, 2015 9:46 pm

  Συμφωνώ με την Ιζαμπέλ, ίσως όχι στη γενίκευση "όλοι είμαστε θύματα και θύτες" και στην αναφορά στη Μητέρας Τερέζας μιας και έχει αποδειχθεί πως ήταν θύτης. Φράσεις όπως "φταίει η νέα γενιά" και "τι έχει πάει λάθος με τη νεολαία" λεγόντουσαν από πάντα, υπάρχουν καταγεγραμμένες εδώ και δυόμιση χιλιάδες χρόνια. Έχω βαρεθεί να βλέπω κόσμο να θεωρεί τη γενιά του αλάνθαστη και όλους τους επόμενους και προηγούμενους προβληματικούς. Το να λες στα 17 ότι κάτι δεν πάει καλά με τα δεκατετράχρονα είναι τουλάχιστον αστείο.
  Πλέον είναι αλήθεια πως υπάρχει λιγότερη βία στα σχολεία και περισσότερη ενημέρωση (από ΜΜΕ κυρίως) αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο για να εξαλειφθεί το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού. Όμως, με την ενημέρωση και μόνο δεν λύνονται τα προβλήματα, πρέπει να αντιμετωπίζονται όλα τα περιστατικά και να σταματήσουν οι δάσκαλοι/καθηγητές για σφυρίζουν αδιάφορα. Καλό θα ήταν να γίνουν σεμινάρια σε όλους τους καθηγητές για να ξέρουν πως να χειρίζονται την κατάσταση με τρόπο πιο αποτελεσματικό από το "πάρε δυο μέρες αποβολή". Είναι απαράδεκτο θύτες και θύματα να τιμωρούνται με τον ίδιο τρόπο ή να αγνοούνται πλήρως. Επίσης στην περίπτωση των πολύ βίαιων μαθητών πρέπει το σχολείο να προσέχει την συμπεριφορά τους και στην ανάγκη να επικοινωνεί με την αρμόδια αρχή που μπορεί να ελέγξει την κατάσταση στην οποία ζουν. Πολλές φορές τα παιδιά αντιδρούν με βία όταν βλέπουν ή δέχονται βία στο σπίτι τους και δεν γίνεται να βοηθηθούν με ένα "μα γιατί δέρνεις τον συμμαθητή σου;"
  Στο δικό μου σχολείο δεν θυμάμαι σχεδόν κανένα σοβαρό περιστατικό αλλά σε συζήτηση που είχα με παλιούς μου συμμαθητές είχαν όλοι να πουν από κάτι που είχαν δει ή τους είχε συμβεί και εγώ δεν το είχα πάρει χαμπάρι.

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Πεμ Δεκ 07, 2023 1:11 pm