από The Sorting Hat Δευ Μαρ 27, 2017 5:02 pm
Κοίτα θα σου πω^. Εγώ κατά την διάρκεια όλης μου της σχολικής σταδιοδρομίας αρίστευα. Στο Νηπιαγωγείο είχα πάρει Έπαινο "Καλύτερης Μουτζούρας" και "Πιο Εύηχου Συλλαβισμού της Λέξης Μα-Νι-Τά-Ρι", στο Δημοτικό είχα σε όλες τις τάξεις "Εύγε", ούτε ένα "Υπεράνω Προσδοκιών" και πιο μετά έπαιρνα μόνο 10. Στο Γυμνάσιο δυσκολεύτηκα λίγο και έβγαλα μέσο όρο 20 και στις τρεις τάξεις ενώ στο Λύκειο επειδή είχα χαλαρώσει έβγαλα 20 στην πρώτη και στην δευτέρα ενώ στην τρίτη έβγαλα 19.11/12 επειδή ο βλάκας ο μαθηματικός μου έβαλε 19 -γιατί;- γιατί δεν ήξερα την προπαίδεια του 2. Ήμουν σημαιοφόρος, παραστάτης, διμοιρίτης, απουσιολόγος, αρχηγός της ομάδας Κουίντιτς, πρόεδρος πενταμελούς και δεκαπενταμελούς σε όλες τις τάξεις και έψηνα και τον καφέ.
Πιστεύω γενικά ότι αν δεν βγάζεις 20 σε όλες τις τάξεις είσαι ψιλομέτριος. Πολλοί φίλοι μου έβγαζαν 19.5 ή και περισσότερο και στις Πανελλήνιες πέρασαν σε κάτι άκυρες σχολές τύπου Φυσικό, Μαθηματικό ή Φιλολογία (κατάντια..) ενώ όσοι πέφτουν στους βαθμούς κάτω από 19 δεν παιρνούν ούτε σε πιο χαμηλόβαθμες σχολές (βλ. Στρατιωτική Ψυχολογία, Νομική κτλ.). Εγώ που έβγαζα 20 ευτυχώς πέρασα Κλωστοϋφαντουργία Καρπενησίου που ήταν πρώτη μου επιλογή (δεν δήλωσα το ίδιο τμήμα στην Θεσσαλονίκη γιατί έχω ακούσει ότι το πρόγραμμα σπουδών τους παραείναι εύκολο, ούτε στραβοβελονιά δεν σου μαθαίνουν). Μην με πείτε Υπερόπτη, απλά αυτά μου είπε η μαμά μου να λέω.
edit 1: Έλεγα και το "Πάτερ Ημών" στην προσευχή.
edit 2: Και το "Ανάστασιν Χριστού Θεασάμενοι". Μόνο εγώ το ήξερα.
- Σπόιλερ: