.::HarryWorld::.

Εδώ ο Ήλιος της Φαντασίας δεν δύει ποτέ...

Μην το μετακινείτε γιατί δεν φαίνεται η πρώτη είδηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ενδιαφέρεστε να γίνετε δημοσιογράφοι?
Αν υπάρχουν θέματα και απουσιάζουμε, στείλτε μήνυμα στο Φατσοβιβλίο

+3
Sauron the Great
Phineas Nigellus Black
Arcturus Regulus Black
7 απαντήσεις

  Κακοποίηση σκύλων και πρόστιμα

  Anonymous
  Επισκέπτης
  Επισκέπτης


  Κακοποίηση σκύλων και πρόστιμα Empty Κακοποίηση σκύλων και πρόστιμα

  Δημοσίευση από Επισκέπτης Τρι Σεπ 09, 2014 11:31 am

  Χθες είδα στις ειδήσεις πως ο άντρας ο ταβερνιάρης εκείνος που είχε κακοποιήσει το σκυλάκι εκείνο την Μάγκι, καλείται τώρα να πληρώσει πρόστιμο αξίας 30.000 ευρώ. Κι εδώ έρχομαι στο ερώτημα: Ναι μεν η κακοποίηση ζώων πρέπει να σταματήσει, κανείς δεν πρέπει να είναι υπέρ της, ναι τα σκυλιά έχουν και αυτά αισθήματα, είναι γνωστά πια, αλλά σε περιόδους κρίσης, που άνθρωποι αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιο και τα προς το ζην τους, είναι σωστό να επιβάλλεται ένα τόσο μεγάλο πρόστιμο; Δεν αναφέρω πως η πράξη του άνδρα ήταν σωστή, κάθε άλλο και ελπίζω να είναι αντιληφτό, αλλά μήπως η απόφαση ήταν λίγο υπερβολική;

  Ναι μεν και οι σκύλοι είναι έμβια όντα πλασμένα από τον θεό, αλλά υπάρχει λόγος που ο άνθρωπος και όχι ο σκύλος είναι το ανώτερο θηλαστικό. Προικισμένος με νοημοσύνη και σώμα πολύ πιο πρακτικό από αυτό των άλλων ζώων, σίγουρα ένας άνθρωπος αξίζει περισσότερο από ένα σκύλο. Δεν λέω να σκοτώσουμε τα κατοικίδια επειδή είναι κατώτερα, προς θεού, απλώς να, έστω ότι πρέπει να διαλέξεις μεταξύ του σκύλου σου και του κολλητού σου ή του συγγενή σου, κάτι μου λέει πως θα επιλέξεις τον άνθρωπο. Γι' αυτό και έρχομαι ξανά στο προηγούμενο, λέγοντας πως όπως και να το κάνουμε, η ζωή ενός σκύλου δεν αξίζει πρόστιμο 30.000 ευρώ. Υπάρχουν πολύ πιο παραδειγματικές τιμωρίες, που να αρμόζουν στην περίπτωση. Είναι σαν να κλέψω από ψιλικατζίδικο 2 τσίχλες και να φάω 5 χρόνια κάθειρξη.

  Και τέλος, είδα και εκείνους που λένε "Καλά του κάνανε του αλήτη, και τέτοια", αλλά ήταν μόλις στην εποχή των πατεράδων μας που όλοι είχαν και από ένα τσουβάλι με λανέιτ στο σπίτι τους δηλητηριάζοντας τα αδέσποτα που τους χαλούσαν τον τόπο υποτίθεται, κι ήθελα να βλεπα πως θα ήταν να εφαρμοζόταν ένα πρόστιμο 30.000 σε κάθε οικογένεια, να δω τι θα λέγανε μετά αν ο ίδιος τους ο πατέρας λειβόταν τόσα πολλά χρήματα εν έτη 2014, θα ήταν δίκαιη τότε η τιμωρία; Κάτι μου λέει πως όχι.

  Για να μην υπάρχει παρεξήγηση, ξεκαθαρίζω από την αρχή πως δεν με πείραξε που τιμωρήθηκε ο ένοχος, έπρεπε να τιμωρηθεί, δεν είμαι κατά της υπεράσπισης των σκύλων και ούτε και θεωρώ πως δεν αξίζουν τίποτα, απλώς θεωρώ τρελό να επιβληθεί μία τέτοια τιμωρία, ένα τόσο μεγάλο πρόστιμο, λες και το σκυλί ήταν από διαμάντια σβαρόφσκι.
  Amycus
  Amycus
  Member of Order Of Merlin 1st
  Member of Order Of Merlin 1st


  Αριθμός μηνυμάτων : 29759
  Ηλικία : 43
  Location : Κατάληψη σε ζαχαροπλαστείο!
  Ημερομηνία εγγραφής : 26/07/2010

  Magical Identity
  Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
  Blood Status: Muggle born
  Today's thought: Δεν νιώθω ποτέ μοναξιά.Είμαι σχιζοφρενής!

  Κακοποίηση σκύλων και πρόστιμα Empty Απ: Κακοποίηση σκύλων και πρόστιμα

  Δημοσίευση από Amycus Τρι Σεπ 09, 2014 12:46 pm

  Συγγνώμη Γιάννη αλλά διαφωνώ σε όλα όσα έχεις γράψει.

  Το ότι ο άνθρωπος είναι προικισμένος με νοημοσύνη φυσικά δεν σημαίνει ότι έχει ελευθέρας για να βασανίζει,να σκοτώνει,να κάνει ό,τι του αρέσει χωρίς να υπολογίζει συνέπειες και να παραμένει ατιμώρητος. Το αντίθετο θα λέγαμε. Η νοημοσύνη που έχει αντί να χρησιμοποιείται ως άλλοθι σε κάθε είδους βαναυσότητα ή δικαιολογία, αντίθετα, θα έπρεπε να είναι παράγοντας για να μην ξεφεύγει κανείς σε τέτοιες ενέργειες, όχι μόνο στα ζώα και την φύση αλλά και στους ανθρώπους. Το ότι ένα σκυλί ή ένα γατί δεν έχει την ίδια ποιότητα νοημοσύνης με εμάς, δεν το κάνει αντικείμενο για κάθε χρήση ή θύμα για κάθε βασανιστήριο. Δεν είναι η λογική ή η νοημοσύνη που υπαγορεύει τον σεβασμό σε είδη μη ανθρώπινα αλλά το δικαίωμα σε όλους σαν ένοικοι αυτού του πλανήτη να απολαμβάνουν αυτό που θεμελιωδώς ισχύει. Το δικαίωμα στο ζην και μάλιστα στο ευ ζήν.

  Αυτό σημαίνει ότι κανένας τριτοκοσμικός ταβερνιάρης δεν έχει δικαίωμα να σκοτώσει ένα ζώο επειδή του χαλάει την μόστρα του μαγαζιού του! Και αν θέλω να υπερβάλλω για να ισορροπήσω, η ταβέρνα είναι ξένη προς το φυσικό περιβάλλον και όχι το ζωντανό,οπότε, με ποιό δικαίωμα (αυτή η λέξη επανέρχεται συνέχεια) ένας οποισδήποτε σκοτώνει ο,τιδήποτε νομίζει ότι τον βλάπτει; Τώρα ήταν ο σκύλος. Αργότερα μπορεί να είναι ένα τσιγγανάκι που να πουλάει αναπτήρες. Λοιπόν; Θα το σκοτώσουμε και αυτό για να μην μας χαλάει την μόστρα; Αυτός θα είναι ο τρόπος αντιμετώπισης;

  Μιλάς και για το χρηματικό πρόστιμο το οποίο θεωρώ ήσσονος μεγέθους τιμωρία. Προσωπικά θα εκδίκαζα φυλάκιση χωρίς αναστολή για να μάθουμε επιτέλους ότι δεν έχει αξία μόνο η ανθρώπινη ζωή αλλά όλες οι ζωές. Γιατί ξεκινάμε απο τα ζώα,μετά πάμε στους μετανάστες,μετά στους gay,μετά στους αρρώστους και δεν έχει τελειωμό η λίστα καθώς θα γινόμαστε φασισταριά όπως αυτά που κυκλοφορούν ελεύθερα ανάμεσά μας. Το χειρότερο δε που κάνεις, είναι που μετράς την αξία ενός ζώου με το χρηματικό πρόστιμο και όλο αυτό το εντάσσεις στην περίοδο της οικονομικής κρίσης και βγάζεις ένα συμπέρασμα ότι η ζωή ενός σκύλου δεν αξίζει 30 χιλιάρικα. Σε ερωτώ. Ειναι για την ζωή του σκύλου το πρόστιμο ή για την πράξη του ταβερνιάρη; Μπορείς να κοστολογήσεις την ζωή; Πόσο λοιπόν αξίζει η οικογένειά σου, οι φίλοι σου; Με τι ποσό θα ήσουν ευχαριστημένος αν κάποιος αποφάσιζε ότι -όπως και ο σκύλος- χαλάνε την μόστρα του; Ελπίζω να καταλαβαίνεις την ολότελα λανθασμένη νοοτροπία σου αλλά δεν φταίς, έτσι μας έμαθαν, όλα να περιστρέφονται γύρω απο τα λεφτά. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

  Εν πάσει περιπτώσει, το πρόστιμο είναι μιά καλή αρχή. Και για αυτούς που δεν λογαριάζουν τίποτα παρά μόνο τα λεφτά και έτσι, ίσως και να μαζευτούν και για αυτούς που έβλεπαν τέτοιες βαναυσότητες και είχαν δεμένα χέρια καθώς έπεφταν σε ντουβάρια.
  Anonymous
  Επισκέπτης
  Επισκέπτης


  Κακοποίηση σκύλων και πρόστιμα Empty Απ: Κακοποίηση σκύλων και πρόστιμα

  Δημοσίευση από Επισκέπτης Τρι Σεπ 09, 2014 1:26 pm

  Οι δυο πρώτες σου παράγραφοι δεν με αφορούν, μιας και ουδέποτε ανέφερα ότι λόγω της νοημοσύνης ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να σκοτώνει ζώα και πως αύριο μεθαύριο θα σκοτώσουμε και ένα τσιγγανάκι που πουλάει αναπτήρες, έμεινα απλώς στο γεγονός ότι η τιμωρία ήταν υπερβολική, δεν καταδίκασα το γεγονός το ίδιο ούτε και δικαίωσα τον ψωροταβερνιάρη, θεώρησα απλώς υπερβολική την τιμωρία αυτή καθεαυτή, αλλά βέβαια αυτό είναι υποκειμενικό. Γι' αυτό θα προχωρήσω στις άλλες σου παραγράφους που με αφορούν.

  Η Τιμωρία που του βάλανε τώρα, λίγο πολύ ακολουθεί έμμεσα σε φυλάκιση, μιας και αδυνατώντας να βρει τα χρήματα, σε λίγο καιρό θα μπει μέσα για χρέη προς το δημόσιο. Razz Το θέμα είναι πως αλήθεια πιστεύεις δίκαιη αυτήν την τιμωρία; Μήπως τα χρήματα αυτά θα πάνε για να αποκατασταθεί η Μάγκι ή κάποιο άλλο αδέσποτο; Μπα, πάλι θα τα φάνε οι ίδιοι και οι ίδιοι, οπότε ήταν απλώς μια αφορμή για να μαζέψει απολαβές το δημόσιο. Να δω ότι θα πάνε σε κάνα κοινωφελές φιλοζωικό ίδρυμα να πω έστω, αλλά όχι και έτσι.

  Και όσο για την πράξη του ταβερνιάρη, συμφωνώ ότι εκεί μπαίνει και η τιμωρία, και όχι για την ζωή του σκύλου, αλλά πίστεψέ με, μεγαλωμένος σε ένα νησί που οι θερμοκηπιάδες σκοτώνουν διαρκώς αδέσποτα με λανέιτ που τους χαλάνε τα παρτέρια, το πρόστιμο των 30.000 ευρώ μου φαίνεται πάρα πολύ, αν αναλογιστείς πως αν εφαρμοζόταν για κάθε έναν, η μισή κρήτη θα είχε ξεκληρίσει, σίγουρα θα ήταν ένα καλό μάθημα, αλλά με τα δεδομένα τα δικά μας δεν ξέρω αν θα άξιζε.
  Amycus
  Amycus
  Member of Order Of Merlin 1st
  Member of Order Of Merlin 1st


  Αριθμός μηνυμάτων : 29759
  Ηλικία : 43
  Location : Κατάληψη σε ζαχαροπλαστείο!
  Ημερομηνία εγγραφής : 26/07/2010

  Magical Identity
  Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
  Blood Status: Muggle born
  Today's thought: Δεν νιώθω ποτέ μοναξιά.Είμαι σχιζοφρενής!

  Κακοποίηση σκύλων και πρόστιμα Empty Απ: Κακοποίηση σκύλων και πρόστιμα

  Δημοσίευση από Amycus Τρι Σεπ 09, 2014 1:45 pm

  "Ναι μεν και οι σκύλοι είναι έμβια όντα πλασμένα από τον θεό, αλλά υπάρχει λόγος που ο άνθρωπος και όχι ο σκύλος είναι το ανώτερο θηλαστικό. Προικισμένος με νοημοσύνη και σώμα πολύ πιο πρακτικό από αυτό των άλλων ζώων, σίγουρα ένας άνθρωπος αξίζει περισσότερο από ένα σκύλο. Δεν λέω να σκοτώσουμε τα κατοικίδια επειδή είναι κατώτερα...

  Κάτσε βρε Γιάννη,εσύ δεν το έγραψες αυτό; Αυτήν την εντύπωση μου έδωσε. :P
  Anonymous
  Επισκέπτης
  Επισκέπτης


  Κακοποίηση σκύλων και πρόστιμα Empty Απ: Κακοποίηση σκύλων και πρόστιμα

  Δημοσίευση από Επισκέπτης Τρι Σεπ 09, 2014 2:27 pm

  Amycus έγραψε:"Ναι μεν και οι σκύλοι είναι έμβια όντα πλασμένα από τον θεό, αλλά υπάρχει λόγος που ο άνθρωπος και όχι ο σκύλος είναι το ανώτερο θηλαστικό. Προικισμένος με νοημοσύνη και σώμα πολύ πιο πρακτικό από αυτό των άλλων ζώων, σίγουρα ένας άνθρωπος αξίζει περισσότερο από ένα σκύλο. Δεν λέω να σκοτώσουμε τα κατοικίδια επειδή είναι κατώτερα...

  Κάτσε βρε Γιάννη,εσύ δεν το έγραψες αυτό; Αυτήν την εντύπωση μου έδωσε. :P
  Ναι, είπα πως αξίζει περισσότερο, όχι ότι αυτό αποτελεί αιτία λόγω αυτής της ανωτερότητας να σκοτώσουμε κάθε σκυλί και γατί ή τσιγγανάκι. Razz Είπα απλώς πως θεωρώ πιο σημαντικό έναν άνθρωπο από έναν σκύλο, μόνο αυτό, ούτε ότι μισώ τα σκυλιά ούτε ότι επειδή είμαι ανώτερος θα τους κόψω το κεφάλι και δεν ξέρω και γω τι άλλη βαναυσότητα.

  Οι Γερμανοί ήταν αυτοί ας πούμε που ανακάλυψαν την τυπογραφία, όχι τα γερμανικά ποιμενικά. :P Τες πα, ίσως δεν κατάλαβες καλά ή εγώ δεν εξήγησα τόσο καλά. Razz
  Arcturus Regulus Black
  Arcturus Regulus Black
  Απόφοιτος Χόγκουαρτς
  Απόφοιτος Χόγκουαρτς


  Αριθμός μηνυμάτων : 24400
  Ηλικία : 30
  Location : Somewhere between dreams and reality
  Ημερομηνία εγγραφής : 24/11/2010

  Magical Identity
  Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
  Blood Status: Pureblood
  Today's thought: Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια μόνο τρόπο να κοιτάνε...

  Κακοποίηση σκύλων και πρόστιμα Empty Απ: Κακοποίηση σκύλων και πρόστιμα

  Δημοσίευση από Arcturus Regulus Black Τρι Σεπ 09, 2014 2:51 pm

  Εγώ πάλι θεωρώ πως ένας σκύλος μπορεί να είναι πιο σημαντικός από έναν άνθρωπο στα κατάλληλα μάτια -ανάλογα τον άνθρωπο και ανάλογα το σκύλο- . Ενδεχομένως ο σκύλος να μπορεί να δώσει σε κάποιον όσα δεν βρήκε ποτέ στους ανθρώπους και ο άνθρωπος με τον οποίο τον συγκρίνω να μην έδωσε ποτέ τίποτα.

  Μόνο ποινή φυλάκισης πολλών μηνών(για να μη πω παραπάνω) χωρίς αναστολή είναι κατάλληλη , με ταυτόχρονη δημιουργία ειδκού τμήματος ερευνών στην ΕΛΛΑΣ για την κακοποίηση των ζώων ώστε να μην επιβάλλονται οι όποιες τιμωρίες μετά από αναφορές φιλοζωικών οργανώσεων. Τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε.
  Phineas Nigellus Black
  Phineas Nigellus Black
  Member of Order Of Merlin 2nd
  Member of Order Of Merlin 2nd


  Αριθμός μηνυμάτων : 63952
  Ηλικία : 28
  Location : Looking-Glass Land
  Ημερομηνία εγγραφής : 14/07/2011

  Magical Identity
  Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ Χάφλπαφ
  Blood Status: Pureblood
  Today's thought: I am not good, I am not nice, I am just right.

  Κακοποίηση σκύλων και πρόστιμα Empty Απ: Κακοποίηση σκύλων και πρόστιμα

  Δημοσίευση από Phineas Nigellus Black Τρι Σεπ 09, 2014 2:56 pm

  σίγουρα θα ήταν ένα καλό μάθημα, αλλά με τα δεδομένα τα δικά μας δεν ξέρω αν θα άξιζε.

  confused

  Επειδή η Κρήτη είναι ένας τόπος εκτός του πλανήτη γη όπου το να σκοτώνεις ζώα είναι καθημερινότητα και ανεκτό.

  Και δεν γίνεται καλέ μου να σκέφτεσαι με το τι κάνουν οι περισσότεροι. Βασικά αυτός είναι ο χειρότερος τρόπος για να σκέφτεσαι. Το οτι το κάνουν πολλοί κάτι δεν σημαίνει οτι είναι και το σωστό ή οτι δεν πρέπει να τιμωρηθεί.

  Και έχει διαφορά να ρίχνει λανέιτ (ή οπως το είπες υποθέτω φόλα) και ΜΕΓΑΛΗ διαφορά να το ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ. Όχι οτι προφανώς δικαιολογώ ή συμφωνώ με την φόλα, ο αγαπημένος μου σκύλος των παιδικών χρόνων η Σίμπα πέθανε απο φόλα.
  Sauron the Great
  Sauron the Great
  Εκπαιδευτής Δράκων
  Εκπαιδευτής Δράκων


  Αριθμός μηνυμάτων : 4137
  Ηλικία : 925
  Location : Είμαι παντού και πουθενά! Ναι, είμαι το Μαύρο Φάντασμα!
  Ημερομηνία εγγραφής : 11/08/2014

  Magical Identity
  Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
  Blood Status: Half-Blood
  Today's thought: never try to teach a pig to sing it wastes your time and it annoys the pig...

  Κακοποίηση σκύλων και πρόστιμα Empty Απ: Κακοποίηση σκύλων και πρόστιμα

  Δημοσίευση από Sauron the Great Τρι Σεπ 09, 2014 3:42 pm

  Ναι μεν και οι σκύλοι είναι έμβια όντα πλασμένα από τον θεό, αλλά υπάρχει λόγος που ο άνθρωπος και όχι ο σκύλος είναι το ανώτερο θηλαστικό. Προικισμένος με νοημοσύνη και σώμα πολύ πιο πρακτικό από αυτό των άλλων ζώων, σίγουρα ένας άνθρωπος αξίζει περισσότερο από ένα σκύλο. Δεν λέω να σκοτώσουμε τα κατοικίδια επειδή είναι κατώτερα, προς θεού, απλώς να, έστω ότι πρέπει να διαλέξεις μεταξύ του σκύλου σου και του κολλητού σου ή του συγγενή σου, κάτι μου λέει πως θα επιλέξεις τον άνθρωπο. Γι' αυτό και έρχομαι ξανά στο προηγούμενο, λέγοντας πως όπως και να το κάνουμε, η ζωή ενός σκύλου δεν αξίζει πρόστιμο 30.000 ευρώ. Υπάρχουν πολύ πιο παραδειγματικές τιμωρίες, που να αρμόζουν στην περίπτωση. Είναι σαν να κλέψω από ψιλικατζίδικο 2 τσίχλες και να φάω 5 χρόνια κάθειρξη.


   Όταν λες Γιάννη ότι ο άνθρωπος είναι το ανώτερο θηλαστικό πως ακριβώς το εννοείς αυτό? Wink
  Από άποψη εξυπνάδας και μόνον ναι, ο άνθρωπος είναι η εξυπνότερη μορφή ύπαρξης που έχει δημιουργηθεί ως σήμερα στον πλανήτη μας(δυστυχώς ή ευτυχώς ), αν είναι δυνατόν ένας σκύλος ή άλλο ζώο να μπορούσε να λύσει με καμιά διακρίνουσα δευτεροβάθμιες εξισώσεις ή να χρησιμοποιούσε καμιά τριγωνομετρική ταυτότητα για να υπολογίσει το ημίτονο της γωνίας θ Razz
   Αλλά η εξυπνάδα, όπως είπε ήδη ο Θάνος, όχι μόνον δεν είναι δικαιολογία για τις πράξεις μας αλλά ίσα ίσα είναι παράγοντας για να μας αποτρέψει από τις αδικίες που πράτουμε όχι μόνον προς τα ζώα και την φύση αλλά και προς τους ίδιους τους συνανθρώπους μας...Ένας άνθρωπος(στην περίπτωση ένας ταβερνιάρης)θέλησε να σκοτώσει ένα αθώο σκυλάκι έτσι επειδή απλά του χάλαγε την μόστρα, ένας τέτοιος άνθρωπος που δεν νιώθει συγκοίνηση για ένα ζώο όπως ο σκύλος θα ένιωθε καμιά συγκοίνιση για οτιδήποτε άλλο ζωντανό τον <<ενοχλεί>> πέραν της γελοίας του ύπαρξης?? Wink
   Άλλος ρίχνει φόλα ή τριμμένο γυαλί ή ποιός ξέρει τι άλλο για να τα ξεκάνει, στις ειδήσεις πρόσφατα αναφέρθηκαν κάποιοι που πήγαν να πνίξουν έναν σκύλο μέσα σε μία σακούλα, άλλος αφήνει τον σκύλο του νηστικό επί ημέρες κλεισμένο στους 4 τοίχους και γενικά τον βασανίζει, άλλος τον πατάει με τον αυτοκίνητο ενώ πάει να περάσει απέναντι και άλλος απλά του ρίχνει μία κλωτσιά με την πρώτη ευκαιρία όταν τον βλέπει στους δρόμους...Δεν νομίζω Γιάννη μου ότι θα επέλεγα έναν τέτοιον ανάξιο άνθρωπο να μείνει στην ζωή ούτε και θα άφηνα στην ζωή(αν είχα επιλογή)αυτούς που καταστρέφουν την φύση χωρίς κανέναν απολύτως λόγο(από το να πετάμε τα σκουπίδια έξω από τον κάδο εώς τους εμπρηστές στα δάση-για να επεκταθούμε λίγο)... Wink
   Οι σκύλοι αποδεδειγμένα αλλά και κατά την ταπεινή μου γνώμη(και μία πολύ μεγάλη μερίδα ζωων) έχουν πολύ περισσότερα συναισθήματα από ότι ο τυπικός άνθρωπος του σήμερα κρίνοντας από την διαίσθηση των σκύλων ότι το αφεντικό τους έχει επιστρέψει στο σπίτι(και τις χαρές που κάνει από την μια στιγμή στην άλλην), τους σκύλους που έχουν διασώσει κατά καιρούς ανθρώπους όπως τα χάσκι και τα ντόμπερμαν, την προστασία που δείχνουν οι γονείς προς τα μικρά τους, ακόμη και
  αυτό:
  το βίντεο που δείχνει έναν σκύλο να κάνει παρέα σε σύνδρομο down...Αξίζει σε ένα τέτοιο πιστό, όμορφο και έξυπνο πλάσμα να φέρεσαι λες και είναι δουλοπαροικος, λες και δεν έχει ζωή, λες και είναι κανά παιχνιδάκι??  Είναι έξυπνος ο 'ανθρωπος που αφήνει συνανθρώπους του στον δρόμο να πεθαινουν της πείνας για χάρην του κέρδους και όχι ο σκύλος που αυτοθυσιάζεται για το αφεντικό του?? Είναι ανώτερη υπαρξη οι άνθρωποι που παρατάνε/βιάζουν/σκοτώνουν τα παιδιά τους και θα διάλεγες αυτούς να ζήσουν και όχι το σκυλάκι που το μόνο που θέλει είναι λίγη τροφή και νερό??Wink
   Ο μοναδικός λόγος που δεν θέλω να αποχτήσω σκύλο(τουλάχιστον τώρα)είναι ακριβώς επειδή είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, είναι σαν να βάζεις σπίτι σου ένα μικρό παιδάκι που στηρίζεται ακριβώς από εσένα και ό,τι μικρό και ασήμαντο και να του δώσεις εκείνο θέλει να σου το ανταποδώσει στο δεκαπλασιο με τον δικό του τρόπο, δεν είναι μόνον διασκέδαση, δεν είναι μόνον για χάϊδεμα, είναι ολόκληρη ζωή, μία (σκυλίσια)προσωπικότητα που απορώ γιατί πολλοί δεν την σέβονται... Wink
   Είχα αντικρύσει μία φορά δύο σκύλους σε έναν δρόμο, ο ένας νεκρός από κάποιον ασυνείδητο οδηγό(μάλλον τέρας που μεταλλάχθηκε σε άνθρωπο Wink ), ο δεύτερος επάνω από το κεφαλι του έβλεπε τον σύντροφο του ξέροντας ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα και απλά δεν έφευγε από τον δρόμο και ας περνούσαν τα αυτοκίνητα...Νομίζω αυτό είναι μεγαλύτερη απάντηση στο τι είναι <<αγάπη>> από τους ανθρώπους που παρατάνε τους συντρόφους ή τους φίλους τους για οποιονδήποτε εγωκεντρικό λόγο....Νομίζω ότι σε πολλές περιπτώσεις η παρέα με έναν σκύλο όταν είσαι στεναχωρημένος ή και αν τα έχεις παρατήσει από την ίδια την ζωή είναι πολύ πιό υγιής από την παρέα με ανθρώπους που συχνά ούτε καν ενδιαφέρονται για τον ψυχικό/συναισθηματικό σου κόσμο αλλά απλά σου κολλάνε την ετικέτα του <<φίλου>>....Και θα έπρεπε όντως να υπάρχουν και πιό σοβαρές συνεπειες για όσους βασανίζουν ζωάκια(μακάρι να βασάνιζαν και τον ίδιον αλλά επειδή έχουν και καλά δημοκρατία θα αρκεστούμε σε καμιά φυλάκιση μπας και βάλουν μυαλό μερικοί)... Wink
   Γιατί κανείς δεν επιλέγει το τι θα γεννηθεί...Δεν επέλεξα εγώ ή εσύ ή οποιοσδήποτε να γεννηθεί άνθρωπος και όχι σκύλος ή γάτα ή μεταξοσκώληκας, μία πιθανότητα ήταν όπως και άπειρα άλλα πράγματα στην ζωή...Και αν ήσουν εσύ στην θέση του σκύλου δεν θα σε ενδιέφερε το πρόστιμο του τάδε ταβερνιάρη, θα σε ενδιέφερε να του ανταποδώσεις τα αντίποινα...Και μην μου πει κανένας ότι <<αυτό είναι εκδίκηση>> και <<ο άνθρωπος έχει λογική να συγχωρεί τους άλλους>> και μπλα μπλα γιατί τρώω τώρα και θα πνιγώ από τα γέλια... Razz Αυτά!
  Walburga Black
  Walburga Black
  Παράφρων
  Παράφρων


  Αριθμός μηνυμάτων : 4956
  Ηλικία : 35
  Location : Salonica
  Ημερομηνία εγγραφής : 14/03/2014

  Magical Identity
  Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
  Blood Status: Pureblood
  Today's thought: i choose violence.....

  Κακοποίηση σκύλων και πρόστιμα Empty Απ: Κακοποίηση σκύλων και πρόστιμα

  Δημοσίευση από Walburga Black Παρ Σεπ 12, 2014 11:08 am

  Προσωπικά πιστεύω πως μόνο έτσι θα σταματήσει η βαναυσότητα κυρίως στα αδέσποτα. Και κάπως έτσι σε ένα ουτοπικό κόσμο δεν θα υπάρχουν και αδέσποτα. Το 96% των ανθρώπων που έχουν βίαιες αντιδράσεις διαπιστώθηκε πως είναι βασανιστές ζώων. Όταν μπορείς π.χ. να σπάσεις το πόδι ενός σκύλου από το ξύλο ή από τις κλοτσιές, που δεν σου έχει κάνει και κάτι στην τελική, δεν θα σε εμποδίσει κάτι να το κάνεις και στον άνθρωπο σου. Προσωπικά εμπιστεύομαι πολύ την κρίση του Jimmy μου. Έχει τύχει να τον πιάνει λύσσα και να γαβγίζει σε άνθρωπο , δεν γαβγίζει ποτέ ούτε καν σε γάτα, και να μην ξέρουμε γιατί και τελικά αποδείχτηκαν πολλά για το συγκεκριμένο άνθρωπο.

  Όσο για τα πρόστιμα τώρα πιστεύω πως είναι πάρα πολύ καλό που επιτέλους δεν εθελοτυφλεί η δικαιοσύνη. Δυστυχώς δεν είναι παντού έτσι αλλά έχει σημειωθεί πολύ μεγάλη πρόοδος. Είμαι 100% υπέρ των προστίμων γιατί καλώς ή κακός είμαστε ένας λαός που μόνο με αυτόν τον τρόπο μαθαίνουμε. Και μια και αναφερόμαστε στην Μαγκούλα συγκεκριμένα το μόνο θύμα σε αυτή την ιστορία είναι η σκυλίτσα. Αν πήγαινα εγώ τώρα σε αυτόν τον παππού και τον έχωνα μια κλοτσιά να τον ρίξω κάτω ξέρεις τι θα γινόταν; Θα έπεφταν όλοι να με φαν τι κάνω και αν παω καλά και πως φέρομαι έτσι. Τι διαφέρει ο σκύλος από τον άνθρωπο; Επειδή δεν μπορεί να σου πει ρε μπούφε το ίδιο με σένα είμαι ξύπνα επιτέλους; Αν δεν πιει νερό δεν θα διψάσει; Αν δεν φάει δε θα λιμοκτονήσει; Αν το κλοτσήσεις δεν θα πονέσει;

  Προσωπικά πάντα είχαμε σκύλο στο σπίτι , μέχρι και αδέσποτο κουτάβι είχα μαζέψει στα 13 μου και το πήρα σπίτι γιατί έτσι μας έμαθαν οι γονείς μας. Δεν χτυπάμε δεν σκοτώνουμε ζωάκια , καλά ούτε σπίτι τα μαζεύουμε αλλά ήταν κουκλί δεν μπορούσα να αντισταθώ rofl.

  Πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε το μυαλό μας. Το να σκοτώνεις ένα ζώο για την πλάκα σου ή επειδή έχεις ψυχολογικά θέματα ή ακόμη χειρότερα να το βασανίζεις δεν είναι νορμαλ. Είναι το ίδιο με τα να σκοτώνεις ή να βασανίζεις έναν άνθρωπο ή και ακόμη χειρότερο.

  Berenice
  Berenice
  Εβδομοετής στην Σχολή
  Εβδομοετής στην Σχολή


  Αριθμός μηνυμάτων : 18387
  Ηλικία : 28
  Location : Αsteroid B612
  Ημερομηνία εγγραφής : 21/11/2007

  Magical Identity
  Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
  Blood Status: Half-Blood
  Today's thought: well behaved women rarely make history

  Κακοποίηση σκύλων και πρόστιμα Empty Απ: Κακοποίηση σκύλων και πρόστιμα

  Δημοσίευση από Berenice Παρ Σεπ 12, 2014 2:13 pm

  Πρόστιμο και φυλάκιση και 100 ώρες κοινωφελής εργασίας.
  Sauron the Great
  Sauron the Great
  Εκπαιδευτής Δράκων
  Εκπαιδευτής Δράκων


  Αριθμός μηνυμάτων : 4137
  Ηλικία : 925
  Location : Είμαι παντού και πουθενά! Ναι, είμαι το Μαύρο Φάντασμα!
  Ημερομηνία εγγραφής : 11/08/2014

  Magical Identity
  Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
  Blood Status: Half-Blood
  Today's thought: never try to teach a pig to sing it wastes your time and it annoys the pig...

  Κακοποίηση σκύλων και πρόστιμα Empty Απ: Κακοποίηση σκύλων και πρόστιμα

  Δημοσίευση από Sauron the Great Παρ Σεπ 12, 2014 2:17 pm

  ^+ μία περιφορά σε όλην την πλατεία με σκισμένα ρούχα όπως κάναν με τους τεντυμποϊδες κατά την οποίαν θα πέφτουν ζαρζαβατικά και πέτρες επάνω τους :P
  Berenice
  Berenice
  Εβδομοετής στην Σχολή
  Εβδομοετής στην Σχολή


  Αριθμός μηνυμάτων : 18387
  Ηλικία : 28
  Location : Αsteroid B612
  Ημερομηνία εγγραφής : 21/11/2007

  Magical Identity
  Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
  Blood Status: Half-Blood
  Today's thought: well behaved women rarely make history

  Κακοποίηση σκύλων και πρόστιμα Empty Απ: Κακοποίηση σκύλων και πρόστιμα

  Δημοσίευση από Berenice Παρ Σεπ 12, 2014 2:29 pm

  If you want to know what a man's like, take a good look at how he treats his inferiors, not his equals.
  Όπου inferior προφανώς ο ένοχος.
  Sauron the Great
  Sauron the Great
  Εκπαιδευτής Δράκων
  Εκπαιδευτής Δράκων


  Αριθμός μηνυμάτων : 4137
  Ηλικία : 925
  Location : Είμαι παντού και πουθενά! Ναι, είμαι το Μαύρο Φάντασμα!
  Ημερομηνία εγγραφής : 11/08/2014

  Magical Identity
  Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
  Blood Status: Half-Blood
  Today's thought: never try to teach a pig to sing it wastes your time and it annoys the pig...

  Κακοποίηση σκύλων και πρόστιμα Empty Απ: Κακοποίηση σκύλων και πρόστιμα

  Δημοσίευση από Sauron the Great Παρ Σεπ 12, 2014 2:33 pm

  ^απειρα respect! obey
  Walburga Black
  Walburga Black
  Παράφρων
  Παράφρων


  Αριθμός μηνυμάτων : 4956
  Ηλικία : 35
  Location : Salonica
  Ημερομηνία εγγραφής : 14/03/2014

  Magical Identity
  Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
  Blood Status: Pureblood
  Today's thought: i choose violence.....

  Κακοποίηση σκύλων και πρόστιμα Empty Απ: Κακοποίηση σκύλων και πρόστιμα

  Δημοσίευση από Walburga Black Παρ Σεπ 12, 2014 7:56 pm

  Νομίζω πως λόγω προχωρημένης ηλικίας δεν υφίσταται φυλάκιση σε κάποια θέματα. Δεν παίρνω όρκο δεν το έχω ψάξει ακουστά μόνο.
  Arcturus Regulus Black
  Arcturus Regulus Black
  Απόφοιτος Χόγκουαρτς
  Απόφοιτος Χόγκουαρτς


  Αριθμός μηνυμάτων : 24400
  Ηλικία : 30
  Location : Somewhere between dreams and reality
  Ημερομηνία εγγραφής : 24/11/2010

  Magical Identity
  Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
  Blood Status: Pureblood
  Today's thought: Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια μόνο τρόπο να κοιτάνε...

  Κακοποίηση σκύλων και πρόστιμα Empty Απ: Κακοποίηση σκύλων και πρόστιμα

  Δημοσίευση από Arcturus Regulus Black Τρι Σεπ 30, 2014 2:06 pm

  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=636557

  Μπορούμε να πέσουμε και πιο χαμηλά από τα ζώα δεν υπήρχε ποτέ αμφιβολία. Αλλά πονάει η ψυχή μου που βλέπω την εικόνα.:/

  Σπόιλερ:
  anthian9
  anthian9
  Member of Order Of Merlin 1st
  Member of Order Of Merlin 1st


  Αριθμός μηνυμάτων : 20262
  Ηλικία : 27
  Location : Thessaloniki
  Ημερομηνία εγγραφής : 02/07/2009

  Magical Identity
  Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
  Blood Status: Muggle born
  Today's thought:

  Κακοποίηση σκύλων και πρόστιμα Empty Απ: Κακοποίηση σκύλων και πρόστιμα

  Δημοσίευση από anthian9 Τρι Σεπ 30, 2014 4:41 pm

  Κάποιοι άνθρωποι αισθάνονται τόσο λίγοι και ασήμαντοι που προσπαθούν μέσω της βίαιης μεταχείρισης κ επιβολής της εξουσίας (???!) τους στα ζώα να αισθανθούν ότι κάπου έχουν τον έλεγχο...
  Amycus
  Amycus
  Member of Order Of Merlin 1st
  Member of Order Of Merlin 1st


  Αριθμός μηνυμάτων : 29759
  Ηλικία : 43
  Location : Κατάληψη σε ζαχαροπλαστείο!
  Ημερομηνία εγγραφής : 26/07/2010

  Magical Identity
  Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
  Blood Status: Muggle born
  Today's thought: Δεν νιώθω ποτέ μοναξιά.Είμαι σχιζοφρενής!

  Κακοποίηση σκύλων και πρόστιμα Empty Απ: Κακοποίηση σκύλων και πρόστιμα

  Δημοσίευση από Amycus Τετ Οκτ 01, 2014 11:42 am

  Το διάβασα κι'εγώ πρόσφατα.

  Το γεγονός ότι βιντεοσκοπήθηκε για να ανέβει σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης σαν να ήταν πράξη ηρωϊσμού, νομίζω ότι κάτι λέει για τους δράστες, πέρα απο γενικότερες ηθικολογίες περί καλού και κακού.

  Το δε χειρότερο είναι ότι ένας λαός τόσο κατατρεγμένος και κυνηγημένος, συμπεριφέρεται το ίδιο βάναυσα σε ανυπεράσπιστα ζωντανά.

  Το ότι ανήλικοι όντες οι δράστες και ικανοί για τέτοιες πράξεις, το τρίτο.

  Δυστυχώς, πατώσαμε σαν είδος.
  Amycus
  Amycus
  Member of Order Of Merlin 1st
  Member of Order Of Merlin 1st


  Αριθμός μηνυμάτων : 29759
  Ηλικία : 43
  Location : Κατάληψη σε ζαχαροπλαστείο!
  Ημερομηνία εγγραφής : 26/07/2010

  Magical Identity
  Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
  Blood Status: Muggle born
  Today's thought: Δεν νιώθω ποτέ μοναξιά.Είμαι σχιζοφρενής!

  Κακοποίηση σκύλων και πρόστιμα Empty Απ: Κακοποίηση σκύλων και πρόστιμα

  Δημοσίευση από Amycus Παρ Νοε 14, 2014 11:40 am

  Αυτοψία- Κακοποίηση ζώων.

  Η εκπομπή είναι μεγάλη αλλά αξίζει να την δείτε. Είναι όλα γνωστά αλλά καμιά φορά χρειάζεται μιά επανάληψη.
  Amycus
  Amycus
  Member of Order Of Merlin 1st
  Member of Order Of Merlin 1st


  Αριθμός μηνυμάτων : 29759
  Ηλικία : 43
  Location : Κατάληψη σε ζαχαροπλαστείο!
  Ημερομηνία εγγραφής : 26/07/2010

  Magical Identity
  Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
  Blood Status: Muggle born
  Today's thought: Δεν νιώθω ποτέ μοναξιά.Είμαι σχιζοφρενής!

  Κακοποίηση σκύλων και πρόστιμα Empty Απ: Κακοποίηση σκύλων και πρόστιμα

  Δημοσίευση από Amycus Σαβ Ιουλ 22, 2023 1:37 pm

  Φέτος το Πάσχα πήγαμε να φάμε σε έναν φίλο.

  5ος όροφος, θέα παντού και ησυχία.

  Κάνω πιο 'κει να ανάψω ένα τσιγάρο.

  Και το μάτι μου πέφτει σε ένα σκυλί. Και μετά πέφτει σε ένα μπαλκόνι γεμάτο κοπρίσματα του σκύλου.

  Τότε κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά.

  Για να συντομεύουμε, ο βασανιστής του σκύλου, μερικοί θα τον έλεγαν και "αφεντικό", είχε παρατήσει το ζωντανό στο μπαλκόνι. Με σκέτο νερό, πουθενά τροφή.
  Το σκυλί, ένα θηλυκό πιτ μπουλ, είχε πραγματικά αποστεωθεί. Κόκαλα. Ήμουν σε τουλάχιστον 20 μ. απόσταση και μετρούσα τα πλευρά. Σαν να μην έφτανε αυτό το μαρτύριο, γύρω γύρω έψηναν οι πάντες και οι μυρωδιές τυραννούσαν ακόμη περισσότερο μιά ψυχή ετοιμοθάνατη.

  Αμέσως καταγγελία! Όμως ήταν Πάσχα...

  Την επόμενη, κατευθείαν στο Α.Τ. της περιοχής για επώνυμη καταγγελία.
  Όλοι στην γειτονιά "Που πας να μπλέξεις; Αυτός είναι επικίνδυνος!"

  Αυτός είναι επικίνδυνος.
  Η μόνιμη επωδός και το άλλοθι για να μην κάνεις τίποτα!

  Εγώ δεν έβλεπα μπροστά μου φυσικά!

  Απανωτά τηλέφωνα στην αστυνομία, mail σωρηδόν. Κρατιόμουν να μην σπάσω την πόρτα του αληταρά και του ξερίζωνα το λαρύγγι.

  Την Παρασκευή, μου στέλνει ο φίλος μου ότι έχει μαζευτεί κόσμος. Έφυγα τρέχοντας.

  Η φιλοζωϊκή της περιοχής είχε έρθει. Μαζί με την αστυνομία.

  Ο επικίνδυνος το είχε σκάσει. Μόλις είδε τον κόσμο, κατέβηκε σαν ένας τυχαίος ένοικος και διέφυγε της σύλληψης.

  Το σκυλί σώθηκε. Δεν έμαθα αν ζει, αν πέθανε, αν το υιοθέτησαν. Προσπάθησα να επικοινωνήσω, να στείλω έστω χρήματα για τροφή και περίθαλψη αλλά στάθηκε αδύνατο. Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί.

  Αν τελικά κατέληξε, είμαι ευτυχισμένος γιατί δεν πέθανε σε ένα μπαλκόνι γεμάτο σκατά, παρατημένο στον ήλιο και την βροχή. Τουλάχιστον θα πέθανε σε μία αγκαλιά.

  Μου ήρθε ενημέρωση από την αστυνομία φυσικά. Του επεβλήθη πρόστιμο και ασκήθηκε δίωξη.

  Όμως δεν είμαι ικανοποιημένος. Δεν ξέρω γιατί. Ήθελα να υποφέρει αυτός ο αληταράς. Ήθελα να του σπάσω τα παϊδια και να τον πετάξω ένα μήνα σε ένα μπαλκόνι!

  Εχω κρατήσει το βίντεο που έστειλα στην αστυνομία.

  Όχι για να θυμάμαι το σκυλί.

  Αλλά για να μην ξεχάσω τον λόγο που σιχαίνομαι τους ανθρώπους.

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Τετ Δεκ 06, 2023 4:40 pm