
Να αυτό που εγώ θέλω να ρωτήσω. Όποιος ξέρει ας απαντήσει.
Κατέβασα στο κινητό έναν προσωμοιωτή κιθάρας για να φτιάξω μουσική για κάποιους στίχους μου (λέμε τώρα


Morgan le Fay έγραψε:Ναι, εκτός από το κρουστό εννοούσα
ρε, γιατί έχει τόσο διαφορετικό ήχο; είναι θέμα τεχνικής αυτό που βγάζει διαφορετική ποιότητα; είναι οι χορδές; είναι το ξύλο; είναι η τρίχα στο δοξάρι;
Αυτό που λες.Στην ίδια συγχορδία.Πάντα να τελειώνεις στην ίδια συγχορδία με αυτήν που ξεκίνησες.Αν θες να έχεις την αίσθηση της ολοκλήρωσης,τότε ο συνδυασμός που σου χρειαζεται είναι V-I (D-G) στο παράδειγμα που αναφέρεις, ο οποίος ονομάζεται τέλεια πτώση.Dragon The Grey έγραψε:Τι εννοείς να τελειώνεις εκεί που ξεκίνησες;; Στην ίδια συγχορδία μήπως;Πάντως έχω φτιάξει δύο υποτυπώδη κομματάκια με τις 7 βασικές που μου έχει (G C D Em Am Bm F#) και μέχρι τώρα πάω καλά. Αλλά δεν καταλαβαίνω, γιατί ενώ όλες οι άλλες έξι από τις προαναφερθείσες μου βγάζουν μ'ια αρμονία, η F# μου βγάζει κάτι ασυγχρόνιστο με όλα τα άλλα;; Όσο για το I -IV -V -(VI) ευχαριστώ πολύ Θάνο, θα δοκιμάσω!
![]()
Η αλήθεια είναι ότι μιλάμε για χάος,ειδικά σε κάποιον που δεν ξέρει ακόμα τις νότες.Και κανόνες και εξαιρέσεις.Nathaniel έγραψε:ζητάς να σου αναλύσει την αρμονία τριών ετών σε ένα ποστ, Dragon. Η δυτική μουσική έχει περισσότερους νόμους από κάθε άλλο είδος. Το να τα διαβάσεις χωρίς σειρά δεν θα σε βοηθήσει να τα μάθεις. Αν πας σε κάποιον καθηγητή ή σε ωδείο, κάνε υπομονή και θα σου τα εξηγήσουν.
@RtVaVa έγραψε:Morgan le Fay έγραψε:Ναι, εκτός από το κρουστό εννοούσα
ρε, γιατί έχει τόσο διαφορετικό ήχο; είναι θέμα τεχνικής αυτό που βγάζει διαφορετική ποιότητα; είναι οι χορδές; είναι το ξύλο; είναι η τρίχα στο δοξάρι;
Αυτό είναι θέμα φυσικής, αν θες μπορώ να σε παραπέμψω σε έναν φίλο μου που έχει κάνει διατριβή πάνω στην ηχητική.
Ναι, παίζει ρόλο το υλικό, το σχήμα του ηχείου, τα πάντα. Η τεχνική διαμορφώνεται σε μεγάλο βαθμό από το ηχόχρωμα του οργάνου. Γενικά και εκλαϊκευμένα, τα ηχητικά κύματα αναλόγως με ποιον τρόπο/μέσο και σε τί υλικό παράγονται δημιουργούν διαφορετικούς αρμονικούς. Γι' αυτό και όλοι οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές φωνές, τα βιολιά π.χ. μεταξύ τους ξεχωρίζουν ή πολλές φορές δύο (έστω ιδίου επιπέδου) βιολιστές ακούγονται διαφορετικά ακόμη κι αν παίζουν τα ίδια πράγματα σε πανομοιότυπα όργανα.
@RtVaVa έγραψε:
Κι εγώ αυτό είπα, γι' αυτό πήρα τώρα μια κλασσική και του χρόνου λέω να πάρω μια ηλεκτροακουστική, αν και προσωπικά παίζω με πένα. Ωστόσο δεν μπορώ να καταλάβω, ο ήχος τείνει προς ακουστική ή ηλεκτρική;;Nathaniel έγραψε:Με τη διαφορά ότι η ηλεκτρακουστική κιθάρα είναι αυτό που λέει και το όνομά της. Μία προσπάθεια να συνδυάσουν την ηλεκτρική με την ακουστική. Αλλά αν είσαι αρχάριος το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις μία κλασσική. Είναι πιο μαλακή κιθάρα και θα σε βοηθήσει να μάθεις κάθε τεχνική πολύ πιο εύκολα. Αρπίσματα με δάχτυλα και άλλα που σε μία κιθάρα με μεταλλικές χορδές δεν είναι το ίδιο εύκολο.
Είναι λίγο άσχημο να το λες σε έναν αρχάριο αυτό, γιατί του γκρεμίζεις τα "όνειρα", αλλά το παίξιμο με πένα a.k.a. τεχνικές ηλεκτρικής κιθάρας, είναι λίγο πιο κάτω στο δρόμο της εκμάθησης.
|
|