.::HarryWorld::.

Εδώ ο Ήλιος της Φαντασίας δεν δύει ποτέ...

Μην το μετακινείτε γιατί δεν φαίνεται η πρώτη είδηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ενδιαφέρεστε να γίνετε δημοσιογράφοι?
Αν υπάρχουν θέματα και απουσιάζουμε, στείλτε μήνυμα στο Φατσοβιβλίο

+4
Gellert
Violleta Black
Isabelle Lightwood
sthnanonymiagiapanta
8 απαντήσεις

  Χριστούγεννα ή Ηλιούγεννα?

  sthnanonymiagiapanta
  sthnanonymiagiapanta
  Τεταρτοετής στην Σχολή
  Τεταρτοετής στην Σχολή


  Αριθμός μηνυμάτων : 179
  Ηλικία : 133
  Ημερομηνία εγγραφής : 29/06/2013

  Magical Identity
  Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
  Blood Status:
  Today's thought:

  Χριστούγεννα ή Ηλιούγεννα? Empty Χριστούγεννα ή Ηλιούγεννα?

  Δημοσίευση από sthnanonymiagiapanta Κυρ Δεκ 15, 2013 5:52 pm  Τα Χριστούγεννα η εορτή της ανάμνησης της γεννήσεως του Ιησού Χριστού δηλαδή, αποτελούν την μεγαλύτερη γιορτή του Χριστιανισμού, αποτελώντας ημέρες χαράς για όλον τον Χριστιανικό κόσμο.

  Λόγω βέβαια της «οικονομικής εκμετάλλευσης» και του τεράστιου «οικονομικού τζίρου της εορτής» τα Χριστούγεννα εορτάζονται πλέον σχεδόν σε όλο τον κόσμο...


  Ιχνηλατώντας την ιστορικότητα της εορτής ανακαλύπτουμε ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν την ημερομηνία της εορτής, αλλά και συσχετίσεις με συνήθειες στον αρχαίο κόσμο. Αναζητώντας την ακριβή ημερομηνία γενέσεως του Ιησού ανακαλύπτουμε ότι αφενός στην καινή Διαθήκη δεν γίνεται αναφορά για την εορτή Χριστουγέννων και αφετέρου ότι κανείς από τους Αποστόλους δεν τήρησε την 25η Δεκεμβρίου ως γενέθλια ημέρα του. Στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός, (υπολογίζεται πως γεννήθηκε μεταξύ του 6 - 2 π. X.) Υπάρχουν όμως ενδείξεις που συνηγορούν στην Φθινοπωρινή γέννηση του, και όχι στην χειμερινή.Το εδάφιο από το Ευαγγέλιο του Λουκά παραδείγματος χάριν αναφέρει:

  «Οι ποιμένες ήσαν κατά το αυτό μέρος διανυκτερεύοντες εν τοις αγροίς, και φυλάττοντες φύλακας της νυκτός επί το ποίμνιον αυτών» (2: 8). Η φράση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις πρακτικές των βοσκών καθώς τον χειμώνα λόγω του ψύχους οι ποιμένες δεν διανυκτερεύουν στους αγρούς. Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η γέννηση του Ιησού δεν έγινε το Δεκέμβριο αλλά το Φθινόπωρο εφόσον τα κοπάδια δεν ήταν στις στάνες. Γνωρίζουμε επίσης ότι η γέννηση συνέπεσε, με την απογραφή, που συνήθως γινόταν μετά την συγκομιδή, κατά τις αρχές Οκτωβρίου. Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης επίσης συσχετίζει την γέννηση του Ιησού Χριστού με την εορτή της «Σκηνοπηγίας», η οποία γινόταν τον Οκτώβρη.

  Στην Αγία Γραφή γενέθλιες και ονομαστικές εορτές δεν συνιστούνται. Στην πραγματικότητα τα Χριστούγεννα δεν συμπεριλαμβάνοντα στις αρχαίες γιορτές της Χριστιανικής Εκκλησίας, και μάλιστα η τήρηση των γενεθλίων καταδικάζονταν σαν ένα αρχαίο Ελληνικό "ειδωλολατρικό" έθιμο απεχθές στους Χριστιανούς. Ημέρα μνήμης των αγίων και μαρτύρων όριζαν αυτή του θανάτου. Η Καθολική Εγκυκλοπαίδεια αναφέρει σχετικά : «Τα Χριστούγεννα δεν ήταν ανάμεσα στις πρώτες εορτές της Εκκλησίας. Ο Ειρηναίος και ο Τερτυλλιανός την παραλείπουν από τους καταλόγους των εορτών» Έτσι Τα Χριστούγεννα ως εορτή των γενεθλίων του δεν γιορτάζονταν τα πρώτα 300 χρόνια.

  Στην πραγματικότητα όμως αυτό συνέβη διότι η συγκεκριμένη ημερομηνία συνέπεφτε με τις αρχαίες εορτές του Χειμερινού Ηλιοστασίου και την «Επιστροφή» του Ηλίου. Έκτοτε ο Χριστός όφειλε να είναι ο Ήλιος ο δίδων το φως εις τον κόσμο. Πριν εορταζόταν στις 6 Ιανουαρίου μαζί με τη βάπτιση του Ιησού (Θεοφάνεια). Αργότερα το έθιμο πιθανολογείται ότι μεταφέρθηκε στην Ανατολή, πιθανόν από τον Γρηγόριο τον Ναζιανζηνό το 378-381 περίπου μ.Χ. Ο Ιωάννης Χρυσόστομος (345-407 μ.Χ.) σε ομιλία του για τη γέννηση του Χριστού, αναφέρει ότι είχε αρχίσει στην Αντιόχεια να γιορτάζονται τα Χριστούγεννα στις 25 Δεκεμβρίου. Το σίγουρο είναι ότι την εποχή του Ιουστινιανού, τον 6ο αιώνα, ο εορτασμός των Χριστουγέννων στις 25 Δεκεμβρίου είχε εξαπλωθεί σχεδόν σε όλη την Ανατολή.


  Τι εόρταζαν οι Αρχαίοι Έλληνες την περίοδο των Χριστουγέννων;
  Οι αρχαίοι Έλληνες κατά την χειμερινή τροπή του ήλιου γιόρταζαν την γέννηση του Διονύσου. Ο Διόνυσος αποκαλούταν «σωτήρ» και θείο «βρέφος», το οποίο γεννήθηκε από την παρθένο Σέμελη. Ήταν ο καλός «Ποιμήν», του οποίου οι ιερείς κρατούν την ποιμενική ράβδο, όπως συνέβαινε και με τον Όσιρη. Τον χειμώνα θρηνούσαν το σκοτωμό του Διονύσου από τους Τιτάνες, αλλά στις 30 Δεκεμβρίου εόρταζαν την αναγέννησή του. Οι γυναίκες-ιέρειες ανέβαιναν στην κορυφή του ιερού βουνού και κρατώντας ένα νεογέννητο βρέφος φώναζαν «ο Διόνυσος ξαναγεννήθηκε. Ο Διόνυσος ζει» , ενώ σε επιγραφή αφιερωμένη στον Διόνυσο αναγράφεται:«Εγώ είμαι που σε προστατεύω και σε οδηγώ, εγώ είμαι το 'Αλφα και το Ωμέγα».

  Αυτή η αρχαία Ελληνική γιορτή, είχε επίσης ταυτιστεί και με την γιορτή του Ηλίου, τον οποίο οι αρχαίοι λαοί είχαν θεοποιήσει. Συγκεκριμένα στους Έλληνες, είχε ταυτιστεί με τον Φωτοφόρο Απόλλωνα του Ηλίου, ο οποίος απεικονιζόταν πάνω στο ιπτάμενο άρμα του να μοιράζει το φως του Ηλίου. Οι αρχαίοι λαοί αναπαριστούσαν την κίνηση του ήλιου με την ζωή ενός ανθρώπου που γεννιόταν κατά την χειμερινή τροπή του ήλιου που μεγάλωνε βαθμιαία καθώς αυξάνονταν και οι ώρες που ο ήλιος φωταγωγούσε την Γη, και πέθαινε ή ανασταίνονταν τον Μάρτιο την ημέρα της Εαρινής Ισημερίας, συμβολίζοντας με αυτόν τον τρόπο την αναγέννηση του φυτικού βασιλείου μέσα από την μήτρα της Γης. Το χειμερινό Ηλιοστάσιο 22-25 Δεκεμβρίου σημαίνει την αρχή του χειμώνα, και ο Ηλιος αρχίζει βαθμιαία να αυξάνει την ημέρα έως ότου εξισωθεί με την νύχτα, κατά την Ιση-μερία τον Μάρτιο. Τότε ο Ήλιος νικά το σκοτάδι, και έρχεται η άνοιξη, η εποχή της αναγέννησης για την φύση.

  Η εορτή αυτή πέρασε και στην αρχαία Ρώμη με τις δημοφιλείς γιορτές των Σατουρνάλιων, προς τιμήν του Κρόνου τον Δεκέμβριο αλλά και της θεάς Δήμητρας, γι΄ αυτό και έκαναν θυσίες χοίρων για την ευφορία της γης . Τα Σατουρνάλια ήταν από τις σημαντικότερες και ονομάζονταν: « DIES INVICTI SOLIS », δηλαδή «Ημέρα του αήττητου ήλιου». Μια γιορτή που φυσικά την είχαν πάρει απο την γιορτή του Φωτοφόρου Απόλλωνα - Ηλίου!

  Ο Ιουστίνος ο μάρτυς (114-165 μ.Χ.) γράφει στη 2η απολογία του για τον Ιησού «...σταυρώθηκε, πριν το Σάββατο, ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ "ΚΡΟΝΟΥ" και την επόμενη ημέρα ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ (θεού) "ΗΛΙΟΥ" και η οποία μετονομάσθηκε σε ΚΥΡΙΑΚΗ, αναστήθηκε και εμφανίσθηκε στους μαθητές Του...»

  Οι Αιγύπτιοι στις 25 Δεκεμβρίου εόρταζαν την γέννηση του θεού-ήλιου Όσιρη. Μετά την δολοφονία του ένα δένδρο ξεφύτρωσε στο οποίο ο Ίσις,σε κάθε επέτειο της γέννησης του στις 25 Δεκεμβρίου, άφηνε δώρα γύρω από το δένδρο. Οι Βαβυλώνιοι, και οι Φοίνικες ονόμαζαν το θεό-ήλιο Βαάλ , οι Πέρσες λάτρευαν τη γέννηση του Αήττητου-ήλιου και θεού Μίθρα Βασιλιά, ενώ οι Βραχμάνοι στην γέννηση του ψάλλουν: «Εγέρσου ω βασιλιά του κόσμου, έλα σε μας από τις σκηνές σου».

  Το διαβάσαμε από το: Ηλιούγεννα - Το αρχαίο Ελληνικό έθιμο των Χριστουγέννων!! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2011/12/blog-post_1124.html#ixzz2nYjz2Ayr


  Έχει επεξεργασθεί από τον/την sthnanonymiagiapanta στις Κυρ Δεκ 15, 2013 8:59 pm, 1 φορά
  Anonymous
  Επισκέπτης
  Επισκέπτης


  Χριστούγεννα ή Ηλιούγεννα? Empty Απ: Χριστούγεννα ή Ηλιούγεννα?

  Δημοσίευση από Επισκέπτης Κυρ Δεκ 15, 2013 8:41 pm

  Ουάου ωραίο τόπικ, μπράβο σου, πολλά δεν τα ήξερα! hoho 
  Isabelle Lightwood
  Isabelle Lightwood
  Απόφοιτος Χόγκουαρτς
  Απόφοιτος Χόγκουαρτς


  Αριθμός μηνυμάτων : 36189
  Ηλικία : 122
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/04/2010

  Magical Identity
  Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
  Blood Status: Pureblood
  Today's thought: Κι ενώ ο καθείς σκοτώνει ό,τι αγαπάει, όλοι ωστόσο δεν πεθαίνουν.

  Χριστούγεννα ή Ηλιούγεννα? Empty Απ: Χριστούγεννα ή Ηλιούγεννα?

  Δημοσίευση από Isabelle Lightwood Κυρ Δεκ 15, 2013 8:55 pm

  Να αλλάξει κάποιος το τόνο γιατι τυφλώνομαι.

  Edit:πού πήγε; facepalm


  Έχει επεξεργασθεί από τον/την Isabelle Lightwood στις Κυρ Δεκ 15, 2013 9:19 pm, 1 φορά  Χριστούγεννα ή Ηλιούγεννα? Ypo
  sthnanonymiagiapanta
  sthnanonymiagiapanta
  Τεταρτοετής στην Σχολή
  Τεταρτοετής στην Σχολή


  Αριθμός μηνυμάτων : 179
  Ηλικία : 133
  Ημερομηνία εγγραφής : 29/06/2013

  Magical Identity
  Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
  Blood Status:
  Today's thought:

  Χριστούγεννα ή Ηλιούγεννα? Empty Απ: Χριστούγεννα ή Ηλιούγεννα?

  Δημοσίευση από sthnanonymiagiapanta Κυρ Δεκ 15, 2013 8:58 pm

  ^^Θενκς,είπα να κάνω κάτι επίκαιρο και μου ήρθε φλασιά αυτο το θέμα  Razz 

  ^Τι έχει ο τόνος;
  Violleta Black
  Violleta Black
  Εβδομοετής στην Σχολή
  Εβδομοετής στην Σχολή


  Αριθμός μηνυμάτων : 2572
  Ηλικία : 25
  Location : Mystic Falls
  Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2013

  Magical Identity
  Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
  Blood Status: Half-Blood
  Today's thought: I am nothing special, of this I am sure. I am a common woman with common thoughts and I've led a common life. There are no monuments dedicated to me and my name will soon be forgotten, but I've loved another with all my heart and soul, and to me, this has always been enough..

  Χριστούγεννα ή Ηλιούγεννα? Empty Απ: Χριστούγεννα ή Ηλιούγεννα?

  Δημοσίευση από Violleta Black Κυρ Δεκ 15, 2013 9:00 pm

  Ωραίο τοπικ.  Χριστούγεννα ή Ηλιούγεννα? 24wr2it
  Mon cote artistique♥ :

  Χριστούγεννα ή Ηλιούγεννα? 24fb8t0
  Χριστούγεννα ή Ηλιούγεννα? Ravenclaw_scarf_by_tamystock
  Gellert
  Gellert
  Member of Order Of Merlin 2nd
  Member of Order Of Merlin 2nd


  Αριθμός μηνυμάτων : 19472
  Ηλικία : 35
  Location : In a galaxy far far away...
  Ημερομηνία εγγραφής : 19/09/2009

  Magical Identity
  Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
  Blood Status: Pureblood
  Today's thought: "Per Aspera Ad Astra" Through hardships to the stars...

  Χριστούγεννα ή Ηλιούγεννα? Empty Απ: Χριστούγεννα ή Ηλιούγεννα?

  Δημοσίευση από Gellert Κυρ Δεκ 15, 2013 10:15 pm

  Χμμ πολυ ωραιες πληροφοριες. Καλά ειναι γεγονος οτι οι πρωτοι Χριστιανοι μετακινουσαν τις γιορτες τους για να συμβαδιζουν με τις τοτε λατρευτικες γιορτες ανα τον κοσμο, ωστε να τους ερχεται η αλλαγη ομαλα.  «Πολλὰ τὰ δεινὰ κοὐδὲν ἀνθρώπου δεινότερον πέλει»
  Χριστούγεννα ή Ηλιούγεννα? Shma
  Amycus
  Amycus
  Member of Order Of Merlin 1st
  Member of Order Of Merlin 1st


  Αριθμός μηνυμάτων : 29551
  Ηλικία : 42
  Location : Κατάληψη σε ζαχαροπλαστείο!
  Ημερομηνία εγγραφής : 26/07/2010

  Magical Identity
  Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
  Blood Status: Muggle born
  Today's thought: Δεν νιώθω ποτέ μοναξιά.Είμαι σχιζοφρενής!

  Χριστούγεννα ή Ηλιούγεννα? Empty Απ: Χριστούγεννα ή Ηλιούγεννα?

  Δημοσίευση από Amycus Δευ Δεκ 16, 2013 3:05 pm

  Αυτά είναι γνωστά αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να είναι κατακριτέα και να κάνουμε σαν να ανακαλύψαμε την Αμερική.

  Ο Χριστιανισμός δεν απευθύνθηκε σε ανθρώπους που δεν πίστευαν πουθενά αλλά σε όλους,είτε αυτοί ήταν ειδωλολάτρες είτε εβραίοι είτε παγανιστές ή ανιμιστές.Όλοι τους είχαν ένα θρησκευτικό υπόβαθρο και κουβαλούσαν παραδόσεις απο τις δικές τους θρησκείες.Καθώς ασπάστηκαν ένα νέο δόγμα,είναι φυσικό, ήθη ή τελετές ή παραδόσεις να επιζήσουν και οι ίδιοι να έχουν την τάση να θέλουν να συνεχίσουν να τα εορτάζουν υπό ένα νέο πρίσμα.Δεν επιβάλλει λοιπόν η εκκλησία ένα καθεστώς απαγόρευσης αλλά δίνει ένα νέο νόημα στην πρότερη ειδωλολατρική εορτή.Ακούει τον πιστό και την ανάγκη του και ανταποκρίνεται.Το στόλισμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου είναι της ρωμαϊκής εποχής (αν και το στόλιζαν με καρπούς και φρούτα) και συμβόλιζε την καλοτυχία και ευχόταν για καλή συγκομιδή.Τα πασχαλινά αυγά ήταν τα ανοιξιάτικα δώρα που έδιναν μεταξύ τους οι ειδωλολάτρες ή οι παγανιστές.Τα χριστιανικά κόλλυβα είναι η αρχαία ελληνική πανσπερμία που γινόταν προς τιμή των νεκρών.Και πόσα άλλα.Η εκκλησία λοιπόν,αφαιρεί το ειδωλολατρικό νόημά τους και τα εντάσσει στην παράδοση της χωρίς να θέλει να αποκόψει τους πιστούς απο ένα αγαπημένο τους έθιμο,που στην τελική είναι επουσιώδες.  _
  __
  ____
  ___
  ___
  -----
  -----
  ---------------------------------------
  Χριστούγεννα ή Ηλιούγεννα? Gg10
  Cassandra Black
  Cassandra Black
  Member of Order Of Merlin 2nd
  Member of Order Of Merlin 2nd


  Αριθμός μηνυμάτων : 33684
  Ηλικία : 34
  Location : Cairhien
  Ημερομηνία εγγραφής : 08/04/2008

  Magical Identity
  Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
  Blood Status: Pureblood
  Today's thought: I'd name you Darkfriend as well, but I suspect that the Dark One would perhaps be embarrassed to associate with you.

  Χριστούγεννα ή Ηλιούγεννα? Empty Απ: Χριστούγεννα ή Ηλιούγεννα?

  Δημοσίευση από Cassandra Black Δευ Δεκ 16, 2013 6:57 pm

  ^This.
  Ακόμα και το να μασκαρευόμαστε τις Απόκριες προέρχεται από τις γιορτές προς τιμήν του θεού Διόνυσου. Γενικά δεν βλέπω προς τι η εμπάθεια για τα ειδωλολατρικά έθιμα που "χώθηκαν" στον χριστιανισμό, δεν υπάρχει θρησκεία που να μην το έχει αυτό Razz  Χριστούγεννα ή Ηλιούγεννα? Y2uq2a4e

  We seed the stars:
  sthnanonymiagiapanta
  sthnanonymiagiapanta
  Τεταρτοετής στην Σχολή
  Τεταρτοετής στην Σχολή


  Αριθμός μηνυμάτων : 179
  Ηλικία : 133
  Ημερομηνία εγγραφής : 29/06/2013

  Magical Identity
  Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
  Blood Status:
  Today's thought:

  Χριστούγεννα ή Ηλιούγεννα? Empty Απ: Χριστούγεννα ή Ηλιούγεννα?

  Δημοσίευση από sthnanonymiagiapanta Δευ Δεκ 16, 2013 7:25 pm

  Amycus έγραψε:Αυτά είναι γνωστά αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να είναι κατακριτέα και να κάνουμε σαν να ανακαλύψαμε την Αμερική.

  Ο Χριστιανισμός δεν απευθύνθηκε σε ανθρώπους που δεν πίστευαν πουθενά αλλά σε όλους,είτε αυτοί ήταν ειδωλολάτρες είτε εβραίοι είτε παγανιστές ή ανιμιστές.Όλοι τους είχαν ένα θρησκευτικό υπόβαθρο και κουβαλούσαν παραδόσεις απο τις δικές τους θρησκείες.Καθώς ασπάστηκαν ένα νέο δόγμα,είναι φυσικό, ήθη ή τελετές ή παραδόσεις να επιζήσουν και οι ίδιοι να έχουν την τάση να θέλουν να συνεχίσουν να τα εορτάζουν υπό ένα νέο πρίσμα.Δεν επιβάλλει λοιπόν η εκκλησία ένα καθεστώς απαγόρευσης αλλά δίνει ένα νέο νόημα στην πρότερη ειδωλολατρική εορτή.Ακούει τον πιστό και την ανάγκη του και ανταποκρίνεται.Το στόλισμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου είναι της ρωμαϊκής εποχής (αν και το στόλιζαν με καρπούς και φρούτα) και συμβόλιζε την καλοτυχία και ευχόταν για καλή συγκομιδή.Τα πασχαλινά αυγά ήταν τα ανοιξιάτικα δώρα που έδιναν μεταξύ τους οι ειδωλολάτρες ή οι παγανιστές.Τα χριστιανικά κόλλυβα είναι η αρχαία ελληνική πανσπερμία που γινόταν προς τιμή των νεκρών.Και πόσα άλλα.Η εκκλησία λοιπόν,αφαιρεί το ειδωλολατρικό νόημά τους και τα εντάσσει στην παράδοση της χωρίς να θέλει να αποκόψει τους πιστούς απο ένα αγαπημένο τους έθιμο,που στην τελική είναι επουσιώδες.

  Ναι,τα γνωρίζω τα παγανιστικά έθιμα που συνεχίζουν να επιβιώνουν στην χριστιανική λατρεια(αν δεν κάνω λάθος η σελίδα στην οποίαν τα βρήκα αυτά τα στοιχεία λέει μερικές σχετικές πληροφορίες-είπα όμως να μην <<φορτώσω>> πολλά στο τόπικ μου)... Razz 

  Θεωρώ πως είναι σημαντικό να τονίζεται ότι πολλά πράγματα που τα θεωρούμε δεδομένα στην χριστιανική λατρεία έχουν κάποια προϊστορία και ότι συχνά προκύπτουνε ως επίδραση άλλων ξένων,αρχαιότερων θρησκειών,πάντοτε για κάποιον σκοπό...Και εννοήται πως οι χριστιανοί δεν έχουν το μονοπώλιο,σε κάθε θρησκεία είναι λογικό να συμβαίνει αυτό για να μην υπάρχουν αποκλείσεις ανάμεσα στους πιστούς της Εκκλησίας και εν τέλει δημιουργία αιρέσεων!Το τόπικ(το συγκεκριμένο)εννοήται πως έγινε χωρίς διάθεση επίθεσης,απλά όπως έβαλα ως αρχικό τίτλο <<Γηράσκω άει διδασκόμενος>>,έτσι οι πιστοί κατανοούν καλύτερα το θέμα των χριστουγέννων...

  Thanks επίσης σε όλους τους υπόλοιπους για τα καλά σας λόγια! oh! 
  Τρια πουλακια καθονταν...
  Τρια πουλακια καθονταν...
  Τεταρτοετής στην Σχολή
  Τεταρτοετής στην Σχολή


  Αριθμός μηνυμάτων : 117
  Ηλικία : 24
  Ημερομηνία εγγραφής : 09/09/2013

  Magical Identity
  Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ Χάφλπαφ
  Blood Status:
  Today's thought:

  Χριστούγεννα ή Ηλιούγεννα? Empty Απ: Χριστούγεννα ή Ηλιούγεννα?

  Δημοσίευση από Τρια πουλακια καθονταν... Κυρ Δεκ 22, 2013 9:27 am


  Ωραίες οι πληροφορίες του τόπικ!
  Όμως νομίζω ότι γνωστό ότι η Εκκλησία έχει δεχθεί τον θεσμό τους από τους κάποτε εθνικούς που λάτρευαν αντίστοιχα τον θεό-Ήλιο,αυτό βέβαια δεν καταρρίπτει το γεγονός της γέννησης του Χριστού ή οποιοδήποτε άλλο Δόγμα της Εκκλησίας μας(το λέω,γιατί κρίνωντας από τα υπόλοιπα posts αναρωτιέμαι αν ήθελες να υπονοήσεις κάτι τέτοιο σχετικά) Wink 
  Alicia Spinnet
  Alicia Spinnet
  Οδηγός στο Λεωφορείο των Ιπποτών
  Οδηγός στο Λεωφορείο των Ιπποτών


  Αριθμός μηνυμάτων : 17870
  Location : no money no family 18 in the middle of miami
  Ημερομηνία εγγραφής : 28/01/2011

  Magical Identity
  Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
  Blood Status: Muggle born
  Today's thought: It's not very punk rock of you to meet society's expectations

  Χριστούγεννα ή Ηλιούγεννα? Empty Απ: Χριστούγεννα ή Ηλιούγεννα?

  Δημοσίευση από Alicia Spinnet Κυρ Δεκ 22, 2013 12:19 pm

  Ωραίες πληροφορίες! Very Happy Very Happy  Very Happy 
  Θρησκευτικά Α' Λυκείου, όσοι ενδιαφέρεστε για τις ίδιες πληροφορίες λίγο πιο περιληπτικά!  ::
  Anonymous
  Επισκέπτης
  Επισκέπτης


  Χριστούγεννα ή Ηλιούγεννα? Empty Απ: Χριστούγεννα ή Ηλιούγεννα?

  Δημοσίευση από Επισκέπτης Τρι Δεκ 24, 2013 2:27 pm

  Ωραίο τόπικ  up 

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Σαβ Φεβ 04, 2023 9:09 pm