ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Εμένα μου άρεσε. Αφήνοντας κατά μέρος πολλά πράματα, μου άρεσε. Ας αναλύσω όμως.
Από το κάστινγκ δεν έχω κανένα θέμα. Δεν πρόκειται ποτέ να βρούμε τους τέλειους γιατί ο κάθε αναγνώστης έχει κάτι άλλο στο κεφάλι του. Το θέμα είναι τι λειτουργεί σκηνικά και υποκριτικά. Ντάξει, δεν τους θεωρώ και πολύ καλούς, αλλά κάναν μια δουλειά καλούτσικη. Δόξα τω Θεώ που στο σινεμά δεν παίζεις με αέρα κοπανιστό όπως στο θέατρο, αλλά με σκηνικά/κοστούμια/κόσμο, αλλιώς θα σας έλεγα εγώ.
Η Ρόουζ καλή ήταν. Επαναλαμβάνω, ο καθένας έχει τη δική του Ρόουζ στο κεφάλι του, αλλά τώρα αυτήν κάσταραν, τέλος. Ήταν καλούτσικη υποκριτικά. Δεν την βοηθούσε και το κείμενο βέβαια, αλλά τέσπα. Το ίδιο έχω να πω και για την Λίσσα. Με έπεισε για Λίσσα, κι ας μην είναι η ιδανική επιλογή κάστινγκ για μένα.
Πιο πολύ με έπεισε ο Ντιμίτρι. Και ο συγκεκριμένος ηθοποιός μάλιστα παίρνει μπράβο από μένα γιατί τον έχω δει σε συνεντεύξεις και γνωρίζει ελάχιστα αγγλικά οπότε τον επαινώ που κατάφερε να φτιάξει έναν ρόλο σε ξένη γλώσσα. Και ήταν ο πιο in character για μένα.
Την Κίροβα την κάνανε μοντέλο και υστερική, δεν ξέρω γιατί. Αχρείαστο. Η Τατιάνα καλή, οκ, δεν πετάω τη σκούφια μου. Η Καρπ μου άρεσε πολύ, και σαν επιλογή ηθοποιού και υποκριτικά. Και πάλι το κείμενο δεν βοηθούσε, θα μιλήσω για αυτό αργότερα. Επίσης καλή επιλογή ο Βίκτωρ.
Τα δύο χειρότερα άτομα ήταν η Μία και η Νάταλι. Κακές επιλογές κάστινγκ και κακοί ηθοποιοί. Ούτε με έπεισε το κείμενο, ούτε οι ίδιες, κι αυτό δεν είχε να κάνει μόνο με το γεγονός πως δεν έμοιαζαν στο ρόλο τους όπως στα βιβλία. Αυτό που διάλεξαν να παίξουν, το έπαιξαν άσχημα.
Τζέσε, Άαρον, Μέησον, καλές επιλογές. Όπως και ο Κρίστιαν, και εμφανισιακά, και υποκριτικά τον σήκωνε τον ρόλο ο Ντόμινικ. @Ρέα, ποια ήταν η 1η σου επιλογή;
(παρένθεση. Ελπίζω να δούμε γαμάτο Άντριαν. Και βασικά ελπίζω να δούμε συνέχεια).
Και τώρα πάμε στο πραγματικό πρόβλημα, που είναι σχεδόν τα πάντα εκτός από τους ηθοποιούς.
Το κείμενο. Η σκηνοθεσία. Ο ρυθμός και στην τελική ο σεβασμός προς το υλικό που έχεις.
Το κείμενο προσπάθησε να χωρέσει τόσα πολλά πράματα. Δεν αδικώ γιατί πρέπει να κερδίσεις το κοινό για να θέλει σίκουελ, 6 βιβλία έχεις. Αλλά ΔΕΝ το κάνεις έτσι. Με απίστευτα ξερές και μη παραγωγικές ατάκες και διαλόγους και με έναν ρυθμό να τρέχει πριν προλάβεις να πάρεις ανάσα. Και στο ΤΜΙ το ίδιο έκαναν και παραλίγο να μην το κάνουν σίκουελ. Μάθετε από τα λάθη σας. Πείτε 3 από τα 5 και πείτε τα σωστά, δώστε χώρο στο χαρακτήρα να γίνει χαρακτήρας, μην τον τρέχετε ασταμάτητα για να δείξετε όλα όσα θέλετε να δείξετε, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να τα δείξετε όλα, πόσο μάλλον σωστά, και ακόμα χειρότερα, έτσι καταστρέφετε τον χαρακτήρα πριν και τον φτιάξετε. Μηδέν character development, και αυτό κυρίως επειδή τους τρέχατε από το ένα μέρος στο άλλο για να καλύψετε τα πάντα. Κάνε μια δίωρη ταινία και δώσε τους χώρο να αναπνεύσουν, αυτό θα κρατήσει τον θεατή κι ας είναι 15. Γιατί τόση λίγη πίστη στους φανς; Γιατί οι ίδιοι οι συντελεστές δεν πιστεύουν σε αυτό που πάνε να κάνουν, δεν το σέβονται και δεν το παίρνουν στα σοβαρά. Και περιμένουν πως ούτε τα παιδιά θα το πάρουν στα σοβαρά. Συνέλθετε ντε. Και το 1ο βιβλίο μόνο του στεκόταν αν δεν το κάνατε ρομαντική κομεντί.
Είχε λίγες ατάκες με χιούμορ, αλλά το χιούμορ και ο αέρας ο κοπανιστός και λίγα ωραία φορέματα δεν σου κάνουν ταινία. Το καλό σενάριο και το μοντάζ, που ας μη μιλήσω για αυτό και για την τελική επιλογή σκηνών. Είναι σαν να αποφάσισε ο μοντέρ τελευταία στιγμή πριν την πρεμιέρα να τα βάλει όλα στο μπλεντερ. Τζίζους!
Αυτά. Παρόλα όμως τα γνωστά λάθη που γίνονται σε YA franchise, εμένα ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ και θέλω να δω συνέχεια και φανταστείτε πως πήγα σινεμά για να το δω γιατί ΓΟΥΣΤΑΡΩ Vampire Academy. So don't screw this up further.
Δώστε στο φράτσαηζ μια ευκαιρία και πάμε για καλύτερα.