Magneettiterapia

Punaiset verisolumme muodostavat eri syistä ns. kolikkorullamuodostumia: ne kasautuvat päällekkäin, aivan kuten kolikot rullassa. Tämän aiheuttaa mm. liikunnan puute, liian vähäinen veden juonti ja puutteellinen ruokavalio.
Yhteen kasautuneiden verisolujen kyky sitoa happea ja ravinteita tai kuljettaa kuona-aineita on myös huono, sillä verisoluilla ei ole paljoa vapaata pinta-alaa. Punaisissa verisoluissa on rautaa, joka
magnetisoituu ulkoisen magneetin vaikutuksesta. Tällöin verisolut alkavat hylkiä toisiaan ja irtaantuvat rykelmästä. Yksittäiset verisolut pystyvät pieninä yksiköinä liikkumaan ohuimmissakin verisuonissa ja kuljettamaan soluihin ravinteita koko pinta-alallaan. Vastaavasti ne kuljettavat soluista tehokkaasti kuona-aineita ulos.

Mikään ei ole kehon hyvinvoinnin kannalta niin tärkeää kuin hyvä verenkierto ja soluaineenvaihdunta. Happi, vitamiinit, entsyymit - kaikkien elintärkeiden aineiden täytyy kulkea nopeasti ja imeytyä soluihin pysyäksemme kunnossa. Usein sairauksien ja väsymyksen syynä on häiriö solujen aineenvaihdunnassa. Kun magneeteilla tehostetaan verenkiertoa. solut saavat enemmän happea ja ravinteita ja kuona-aineet poistuvat nopeammin kehosta.

Magneetti vaikuttaa siis veren- ja nestekierron kautta, ja veri kiertää kehon läpi muutamassa minuutissa. Tämän vuoksi esimerkiksi magneettirannekkeet eivät lievitä ainoastaan paikallisvaivoja, vaan auttavat tehokkaasti myös migreeniin ja selkä- tai lonkkakipuihin.

Magneettiterapian soveltuvuuskohteita:

- aineenvaihdunnan aktivointi
- verenkierton parantaminen
- kehon oman immuunijärjestelmän parantaminen
- ruoansulatusvaivat
- reumaperäiset vaivat
- turvotusten nopeampi paraneminen
- ihon nopeampi uusiutuminen
- päänsärky ja migreeni

- hermostolliset kivut
- lihaskivut, rasitusvammat
- kuukautis- ja muut vatsakivut
- vaihdevuosioireet
- univaikeudet
- urheilusuorituksista palautuminen


HUOM! Jos sinulla on sydämentahdistin, magneettituotteita ei tule käyttää. Magneetti saattaa vaikuttaa tahdistimen pattereihin.