Vapaapäivän metsäreissu

26.02.2020

Moikka moi päiväkirjani :)

Näin kaupungissa asuvana on kiva välillä mennä metsään kävelemään. Lapsuudessani asuessani maaseudulla, kävin metsässä paljon useammin niin kävelemässä kuin myös metsätöissäkin. Vanhemmillani oli metsää, jota sitten hoidettiin porukalla.


Metsä antaa hyvin arkeen energiaa ja mielelle virkistäytymistä. Metsässä ja ylipäätään luonnossa liikkuminen on hyvää vastapainoa nykyään trendikkääseen kiireiseen elämään. Luontoa voi aistia monella tavalla. Ensi kerralla kun menet metsään, niin mene istumaan jonnekkin kivelle taikka kannolle ja sulje silmäsi ja aisti luonnon moninaisia ääniä, tuoksuja ja tunnelmaa. Huomaat että rauhoitut siinä samalla itsekkin ja arkiset murheesi väistyvät ainakin hetkeksi. 


Itse tykkään myös halailla puita, kuulostaa ehkä hullulle, mutta puun halaaminen on ihan hyvä juttu. Kun puuta halaa, niin samalla halaa samalla muitakin lajeja, esim hyviä mikrobeja. Tiesitkö, että puu tuottaa happea kahden ihmisen tarpeisiin. Puita voit mennä halailemaan yksin tai yhdessä hyvien ystävien kanssa ja mikä parasta se on täysin ilmaista.

Lisäksi metsässä on kiva kävellä parhaan ystävän kanssa :)

Kivaa viikkoa juuri sinulle ja muistahan ottaa pieni rauhoittumishetki itsellesi :)

T: Harri :)