Robin täyttää tänään 1-vuotta 

19.02.2020

Rakas päiväkirjani :)

Vuosi sitten syntyi maailmaan pieni poika sisaruksiensa kera. Tällöin en vielä tiennyt hänen olemassaolostaan. Ensimmäiset 8 viikkoa hän kasvoi ja vahvistui sisarusparvensa yhtenä jäsenenä. 

Yhtenä keväisenä iltana huomasin netissä ilmoituksen myytävistä koiran pennuista, soitin kasvattajalle ja yhtäkkiä huomasin sopivani meneväni katsomaan pentuja. Muutaman viikon päästä soitosta hyppäsin autoon ja lähdin Ypäjälle katsomaan mahdollista tulevaa perheenjäsentä. Pennut olivat tuolloin 4-5 viikoisia ja vierailun aikana lähinnä nukkuivat. Etukäteen olin ajatellut hankkivani pojan, koska edellinen edesmennyt koira oli poika ja heistä oli enemmän kokemusta. Pentueessa oli kaksi poikaa. Heitä tutkaillessa ja sylissä pitäessä valinta oli aika helppo. Robin vaikutti hieman rassukalta ja hän jätti tassunjäljen sydämeen. Pentu varattu ja vielä hetkeksi kotiin odottelemaan pennun saapumista. Viikot olivat pitkiä.

Huhtikuun toinen Perjantai suuri ja odotettu päivä saapui. Työpäivä kesti tietenkin ikuisuuden kun odotti työpäivän päättymistä. Työpäivän jälkeen lähdettiin ajamaan kohti Ypäjää. Ja siellä odotti kovin odotettu "jälleennäkeminen" ja virallisten asioiden hoidon jälkeen alkoi kotimatka. Kotimatka sujui hyvin ja Robin nukkui koko matkan takaisin Naantaliin. Loppuilta meni sitten uuteen tulokkaaseen tutustumisessa. Voi että:)

Alkuun opeteltiin uusia ja outoja paikkoja, talon tapoja. Ja suuri pettelu oli siinä että tarpeet tehdään ulos. Leikittiin paljon ja sitten nukuttiin. Vauhtia riitti huushollissa. Alkuun ulkoilu käsitti taloyhtiön pihamaan kiertämistä. Pihamaan ulkopuolelle ei uskallettu pitkään aikaan lähteä. Uutta oli niin paljon.

Kesällä ajeltiin autolla Naantalin vanhan kaupungin tuntumaan ja käytiin siellä tutustumassa ihmisiin ja toisiin koiriin ja ihmisvilinään. Pikkuhiljaa lenkit kasvoivat ja pihapiiri jäi pieneksi. tutkittavana oli koko suuri maailma ja sen hajut. 

Pikkuinen kasvoi ja kehittyi huimaa vauhtia, ettei perässä meinannut pysyä. 

Robin on Bordercollie. Minulla ei ole ennestään kokemusta "Bortsuista". Entinen Koira oli Schipperke joita on ollut lapsuudessa. Ihmiset puhuvat että tämä on kovin "vaikea" rotu ja se vaatii paljon aktiviteettiä ja lenkkeilyä. Aktiviteetin osalta tämä pitää paikkaansa. Robin haluaa hereilläoloaikansa leikkiä juosta touhuta koko ajan. Meille on tullut tuttu ja turvallinen päivärutiini, josta kyllä välillä joustetaan :) Meidän päivät menee yleensä seuraavalla tavalla. Robin herää 8-9 välillä aamulla ja haluaa heti ulos. Käydään aamutuimaan pieni lenkki, että hän saa tehdä asiansa. Sitten mennään sisälle ja syödään aamupalaa. Sitten on hetki lepoa/leikkiä. Seuraava lenkki onkin sitten pidempi. Tunnista kahteen tuntiin. Sitten jo nukutaan makiasti päiväunet. Illalla lenkkeillään ja mennään koirapuistoon tehdään koulutusjuttuja, leikitään. 

Pentuna Robin vihasi suihkua, mutta sietää sitä jo aika hyvin ja kuivaamisesta ollaan tehty yhteinen kiva juttu. Robin istuu ja ojentaa ensiksi etutassunsa vuorotellen kuivattavaksi, sitten hän nousee seisomaan ja kuivataan mahan alusta ja takatassut. 

Mennyt vuosi on mennyt nopeasti ja tänään on juhlittu Robinin 1-vuotis synttäreitä. Toivottavasti vuosia tulee paljon lisää :)

Kiva kun luit, nähdään pian :)

Harri